792

Uzman
Selam, biliyorsunuz ki ben bir Kurtlar Vadisi hayranıyım ve Kurtlar Vadisi ile ilgili ürünleri araştırıyorum. Ancak baktığım tüm ürünler çok fahiş fiyatlara satılıyor.

Örneğin; Polat Alemdar'ın kullandığı yüzüğe benzer yüzük, Kurtlar Vadisi kitabı, hatta Kurtlar Vadisi dizisinde oynamış bir karakterin sadece kılıfın üzerinde baskısı olması bile yetiyor.

Artık cidden “Yeter artık!” diye bağırasım geliyor. Siz de bu tür fahiş fiyatlandırmalardan haberdar mısınız?

Bu fahiş fiyatlandırma hakkında neler düşünüyorsunuz?

O zaman fırsattan istifade edip fahiş fiyata kullanılmış erkek çamaşırı satalım biz de.
Her ne kadar tanga ve sütyene rağbet olsa da illaki birisi ta*ak kokusunu ciğerlerine çekmek ister.

Normal. Her şeyde olduğu gibi bunda da serbest piyasa var. Çok şaşırtacak bir şey değil.

Kimisi nadir bulunuyor diye pahalıya satıyor, kimisi sırf ismi cismi için.

Selam, biliyorsunuz ki ben bir Kurtlar Vadisi hayranıyım ve Kurtlar Vadisi ile ilgili ürünleri araştırıyorum. Ancak baktığım tüm ürünler çok fahiş fiyatlara satılıyor.

Örneğin; Polat Alemdar'ın kullandığı yüzüğe benzer yüzük, Kurtlar Vadisi kitabı, hatta Kurtlar Vadisi dizisinde oynamış bir karakterin sadece kılıfın üzerinde baskısı olması bile yetiyor.

Artık cidden “yeter artık!” diye bağırasım geliyor. Siz de bu tür fahiş fiyatlandırmalardan haberdar mısınız?

Bunlar fahiş olabilir, ama tam sizin dediğiniz gibi değil. Mesela kılıftan başlayalım öncelikle adam akıllı sağlam kılıflar 200-350 TL civarında, zaten en dandik kılıf bile 100 TL olmuş. İkinci olarak, yüzük gerçekten gümüş ise fiyat ucuz bile. Üçüncü olarak, o kitap 1. baskı olduğundan o kadar pahalı, yurt dışında da dahil 1. baskı belli kitaplarda pahalı olur ve üstüne eski olduğu için fiyat normal. Genel olarak kendi sektörümden konuşmak gerekirse, gerçekten Türkiye'de toptan ve perakende satıcılar dehşet para kazanıyor. Biz tekstilciyiz, sallıyorum, Nike'dan alacağın 2000 TL'lik eşofmanın ben taş çatlasın o kadar maliyeti olur. Yurtdışında maliyetinin çok az üstüne satılıyor, burada böyle değil ve sebebi enflasyonla falan hiç alakası yok, muhtemelen vergi vs. bu tarz şeylerle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Yani ben şaşırmıyorum hocam. Sadece bu tarz ürünler de değil, BMW E60 gibi arabalar üç beş Instagram videosundan ünlendi diye muadillerine göre ekstra fiyat eklenmiş şekilde satılıyor.

O zaman fırsattan istifade edip fahiş fiyata kullanılmış erkek çamaşırı satalım biz de.
Her ne kadar tanga ve sütyene rağbet olsa da illaki birisi ta*ak kokusunu ciğerlerine çekmek ister.
Üstünde 1 çift 78-82 cm sarkmayan kiraz gibi meme kokusu taşıyan siyah sutyeni 10K’dan ilana açıyorum.