- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Bruhistan
Başarılı
Türkmenistan. Neden mi?
1. Yozlaşmış hükümet diktatörlük kötü politikalar. Cumhurbaşkanı pardon ''Arkadağlı Serdar ile onun babası'' istediği gibi kanun yasa çıkartıyor canı istese birilerini kolayca işinden edip hapise tıkabiliyor demek istediğim istedikleri her şeyini yapabiliyorlar. Çok küçük bir eleştiri yapsan aşağılık kompleksine kapılıp direk 25 yıl hapis cezası alabiliyorsun durduk yere şaka gibi.
Protesto darbe vs. gibi şeyleri aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Yapacak isen halk korkak ve yanındakilerini iyi seçmelisin ve planını doğru yapmalısın. Aksi takdirde müebbet yiyebilirsin veya kafandan kurşun yiyebilirsin. Benden söylemesi. 
2. Kıbrıs meselesinde Türkiye'yi sattı (BM'den aldığı emriyle Türkmenistan ve çoğu Orta Asya türk devletleri milyar dolara karşılık Türkiye'yi işgalci güç olarak tanıdılar)
3. Vize alımı ülkeye giriş çıkış sıkıntılı.
4. İhlal edilen insan hakları. Mesela çok küçük bir örnek vereyim geçen 2 gün önce Amerikadan bir turist influencerlar gelmişti siyah arabalarıyla Aşkabat ve diğer 4 vilayetlere istediği gibi gezdiler tozdular. Fakat yerel halka gelince bırak siyah arabayı plakan başka vilayetin plakası ise direkt kovuyorlar.
5. Cahil korkak toplum. Eğer hükümete dair eleştiri veya kötü söylem yaparsınız dışlanıyorsunuz herkesten.
6. Sosyal çürüme ve kapitalizm.
7. Ekonomi kötü ticaret karaborsacılık. Asgari ücreti minimum 1000 TMT'den başlıyor (eski para hesaplamasıyla 5 milyon) temel ihtiyaçlarını karşılayacak (elektrik olur su olur yemek olur gaz olur vs.) olursan 500-700 TMT gidiyor e haliyle orta gelirli birinin böyle maaş alması oldukça can sıkıcı durum. Ticareti saymıyorum bile. Adamlar ürünleri İran Afganistan sınırdan getirtip ''%100 Türkmen malı'' diye kakalarlar.
8. İnsanları. Her şeyine karışırlar giyimine kuşamına kadın erkek hiç farketmez. Bilgili akıllı sessiz sakin dürüst biriysen seni eşşek yerine koymaya aşağılamaya çalışırlar. Turist veya yabancı ülkeden herhangi bir ünlü gelse ona taparmışcasına üzerine atlarlar rezil olurlar. Başkana pardon efendilerine tapmayı hiç ihmal etmezler.
9. İnterneti. En yüksek hızı 2 Mbps dahasını siz düşünün.
10. Medya kuruluşları ve televizyon. 7/24 Propagandaya maruz kalıyorsunuz. Tavsiyem televizyondan o kanalları silin veya izlemeyin akıl sağlığı korumak amacıyla.
11. Güvenlik ve Adalet sistemi. Güvenliğiniz Allaha ve size emanet. Polisler bi b*ka yaramıyor ve tek dertleri nerede rüşvet alacakları. Eğer olur da bir sorun çıkarsa (Mesela evinize hırsız girdi ya da bir şeyiniz çalındı veya bir saldırıya uğradınız) polisi ararsanız polis birkaç cümle dümenden soru kurup sonrada sizi oyalarlar veya umursamazlar sizi ya da direk sizi azarlayıp küfür edip telefonu kapatırlar. Ne kadar da adaletli değil mi?
1. Yozlaşmış hükümet diktatörlük kötü politikalar. Cumhurbaşkanı pardon ''Arkadağlı Serdar ile onun babası'' istediği gibi kanun yasa çıkartıyor canı istese birilerini kolayca işinden edip hapise tıkabiliyor demek istediğim istedikleri her şeyini yapabiliyorlar. Çok küçük bir eleştiri yapsan aşağılık kompleksine kapılıp direk 25 yıl hapis cezası alabiliyorsun durduk yere şaka gibi.
2. Kıbrıs meselesinde Türkiye'yi sattı (BM'den aldığı emriyle Türkmenistan ve çoğu Orta Asya türk devletleri milyar dolara karşılık Türkiye'yi işgalci güç olarak tanıdılar)
3. Vize alımı ülkeye giriş çıkış sıkıntılı.
4. İhlal edilen insan hakları. Mesela çok küçük bir örnek vereyim geçen 2 gün önce Amerikadan bir turist influencerlar gelmişti siyah arabalarıyla Aşkabat ve diğer 4 vilayetlere istediği gibi gezdiler tozdular. Fakat yerel halka gelince bırak siyah arabayı plakan başka vilayetin plakası ise direkt kovuyorlar.
5. Cahil korkak toplum. Eğer hükümete dair eleştiri veya kötü söylem yaparsınız dışlanıyorsunuz herkesten.
6. Sosyal çürüme ve kapitalizm.
7. Ekonomi kötü ticaret karaborsacılık. Asgari ücreti minimum 1000 TMT'den başlıyor (eski para hesaplamasıyla 5 milyon) temel ihtiyaçlarını karşılayacak (elektrik olur su olur yemek olur gaz olur vs.) olursan 500-700 TMT gidiyor e haliyle orta gelirli birinin böyle maaş alması oldukça can sıkıcı durum. Ticareti saymıyorum bile. Adamlar ürünleri İran Afganistan sınırdan getirtip ''%100 Türkmen malı'' diye kakalarlar.
8. İnsanları. Her şeyine karışırlar giyimine kuşamına kadın erkek hiç farketmez. Bilgili akıllı sessiz sakin dürüst biriysen seni eşşek yerine koymaya aşağılamaya çalışırlar. Turist veya yabancı ülkeden herhangi bir ünlü gelse ona taparmışcasına üzerine atlarlar rezil olurlar. Başkana pardon efendilerine tapmayı hiç ihmal etmezler.
9. İnterneti. En yüksek hızı 2 Mbps dahasını siz düşünün.
10. Medya kuruluşları ve televizyon. 7/24 Propagandaya maruz kalıyorsunuz. Tavsiyem televizyondan o kanalları silin veya izlemeyin akıl sağlığı korumak amacıyla.
11. Güvenlik ve Adalet sistemi. Güvenliğiniz Allaha ve size emanet. Polisler bi b*ka yaramıyor ve tek dertleri nerede rüşvet alacakları. Eğer olur da bir sorun çıkarsa (Mesela evinize hırsız girdi ya da bir şeyiniz çalındı veya bir saldırıya uğradınız) polisi ararsanız polis birkaç cümle dümenden soru kurup sonrada sizi oyalarlar veya umursamazlar sizi ya da direk sizi azarlayıp küfür edip telefonu kapatırlar. Ne kadar da adaletli değil mi?
Orta Doğu'daki bütün ülkeler(İsrail hariç
).
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki neden hocam? Onu da sevmiyorum ben. Filistin'i de sevmiyorum.
Sırbistan'ı bu sebepten eklememelisin. Milliyetçilik seviyemi bilmem fakat birisinin malını zorla alırsan ve o kişi malını geri alırsa mızmızlanamazsın. Bir yeri bilmem kaç yüz sene kontrol edip en başta kendi dilini konuşturtamadıysan bırak bağımsız olsunlar. Beceriksizsen isyan ederler. Şehitlerimize üzülüyorum.Kendimce sebepleri.
ABD: Bize ambargo yapmaları ve süt tozu gibi zararlı şeyleri alıştırdılar.
Sırbistan: Osmanlı zamanında bize isyan yaptılar.
Bulgaristan: Türklere eziyet çektirdiler ve attılar ülkeden.
Yeni Zelanda ve Avustralya: Çanakkale'ye saldırdılar.
Ermenistan: Bize isyan çıkartıp kendilerini kurban gibi gösterdiler.
Bulgaristan gibi diğer ülkeler içinde hemen hemen aynı şey geçerlidir. Oraya yazacağın "eziyet etmeleri ve Türklere karşı katliam yapmaları" olmalı, benim bu devletlere karşı kızgın olduğum tek nokta bu. Zamane mental retarde devlet adamları yüzünden boş yere ölen insanlarımız.
ABD'ye helal. Kardeş, bu halk bunu hak ediyor. Geçmişten bugüne ABD'nin ipini elinde tuttuğu tüm adamları kahraman ilan ettiler. Siyasilerin, gazetecilerin hapiste senin. Sen daha kendine saygı duymuyorsun, adam neden ambargo uygulamasın, ezmesin? Sen güçlü ol sen ambargo uygula.
Ermenistan hakkında bilgim yok, araştırmadım. Fakat fazlasıyla samimiyetsiz görünüyorlar. Keşke Gürcistan-Ermenistan-Azerbaycan, Rus yalakalığından uzak bir şekilde konfedere olsalardı.
Kendi sevmediğim ülkeler listesini bırakayım:
Müslüman tüm ülkeler,
Güney Amerika'daki her şey,
Afrika,
Hindiçin,
Hatta saymaya gerek yok. Aslında şu devirde neredeyse sevdiğim bir ülke yok. Zekası geriye bakmayan, seküler, sjw ve woke olmayan devletleri seviyorum. Gerisini sevmiyorum. Bu sevmeme değeri 1-10 arasında değişiyor.
Lara Croft
Uzman
Arap ülkeleri
Arlecchino
Başarılı
Ermenistan.
Hindistan.
Arap ülkeleri.
İsrail.
Rumen kökenliler.
ABD.
Rusya.
Pakistan.
Çin.
Bunlar silinse dünya çok güzel olacak.
O zaman geriye dünya kalmıyor ki
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-