SFP modülü 1G bağlantı kuruyor, 2.5G’ye geçiş için ayar komutu var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sulkoc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 127

sulkoc

Uzman
SFP'nin 1G ile bağlanması bana hayal kırıklığı yarattı sonuçta 2, 5G port. Bunun düzeltilmesi için gereken ayar komutları paylaşılırsa çok iyi olur.

SFP'nin 1G ile bağlanması bana hayal kırıklığı yarattı. Sonuçta 2,5G port. Bunun düzeltilmesi için gereken ayar komutları paylaşılırsa çok iyi olur.
Converter ile mi bağlısınız veya SFP'li router ile baglıysanız marka model nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Converter ile mi bağlısınız veya SFP'li router ile baglıysanız marka model nedir?
Kenetic'in aynı model routerini aldım. Aynı SFP modül mevcut şu anda fakat tek eksik evimde hala fiber gelmedi. O yüzden hiçbirini kullanamıyorum. Videoyu izleyince Recep beyin belittiği 1G bağlantı hızı bana garip geldi, o yüzden yazdım. Neyse, fiber gelince hepsini deneyeceğim.

2.5g destekli yazması gereken kodu girmemiş hocam.

2.5G destekli yazması gereken kodu girmemiş hocam.

Merhaba bu sözü edilen kod nedir ben gerekenleri yaptım ve şu anda kısıtlama olmadan ONT iptal olarak Keenetic router ile kullanım sağlıyorum fakat SFP bende sanırım 2500 le bağlanmıştı gözüme bir an çarptı çok dikkat etmemiştim açıkçası fakat bu kodu sakıncası yoksa ve biliyorsanız paylaşır mısınız?

Önce en son çıkan KeeneticOS güncellemesini yapın. Sonra bu adresi ziyaret edin. 192.168.1.1/a. Eğer ağ başka adrese sahipse sonuna /a ekleyin açın sayfayı. Ardından çıkan ekranda bu komutları girin:
  1. interface 4 media-type sfp
  2. interface 4 sfp pcs 2500base-x
  3. interface 4 sfp rx-los ignore
  4. system configuration save
Reboot edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…