Liguori 8
Yetkin
- Makaleler
- 1
Bu bahsettiğin "kısıtlama" SFP odaklı bir kurulum ile de mevcut olacak. Kısıtlama router, ONT veya SFP kaynaklı değil. Tamamıyla TCP'nin doğası gereği olan bir şey. %5-%10 arası TCP overhead diye bir şey var. Kaçamazsın.Amacım 2.5 Gbps e hıza ulaşmak değil Gpon ve Routerın 930 940 ile kısıtlanması 2.5 Gbps SFP ile trafiği genişletmek amacım
Kaynak: Kendim GigaFiber bağlattığımdan beri GPON SFP kullanıyorum.
Alamazsın artık. On binlerce lira gümrük vergisi ve gümrük müşarivi ücreti vermeye hazırsan alabilirsin. Onun dışında Sahibinden üzerinden satan varsa onlardan alabilirsin. Yoksa yurt dışına giden bir akrabandan rica edeceksin.Teşekkür ederim ancak ürünü nereden alacağım konusunda bir bilgi verebilir misin? Bana verdiğin link Türkiye için geçerli bir link değil
Evet.Ayrıca bu cihaz ile beraber SFP modülüde almam gerekiyor değil mi?
Sahibinden.
Yukarıda dediklerim geçerli.Amacım 1G üzeri hız almak değil Gpon ve Router 1G limitli ve hali ile sınırlarına ulaştığında 900 küsürlerde limitliyor. Amacım trafiği genişletmek. Evet denemek ve ileriye dönük bir genişleme istiyorum 1G ile limitli kalmak yerine 2.5G olması gerektiği kanısındayım
Yaramaz. Bu OM3 Multimode SFP. PON tabanlı değil, ayrıca Singlemode da değil. GPON SFP lazım sana.Dediğim gibi 1G nin üzerinde internet istemiyorum sadece limitleri kaldırmak istiyorum
şöyle bir ürün buldum bu işime yarayacak mıdır?
Bunlara bakabilirsin.
Bana sorarsan boşuna para kaybı. Benim ONT bozuk olmasa SFP kullanmazdım.
Ayrıca SFP kullanınca genel TurkNet'in ağ sağlığına tehlikesi olabiliyor ve TurkNet'in kontrol edip iyileştirme yapması zor olabiliyor. Örnek, SFP ile "Dying Gasp" mümkün değil.
Dying gasp - Wikipedia
TurkNet'in GigaFiber altyapısı zaten XGS-PON diye biliyorum. Yani yakın zamanda rekabet adı altında 2.5G, 5G ve 10G gibi paketler gelir. Bu geldiğinde zaten ONT değişimi olacak. Senin aldığın SFP de elinde patlamış olacak bir takıma (eğer 2.5G'ye razı değilsen)
Kaynak:
Şahsi tavsiyem eğer GPON SFP alacaksan SFP girişi olan bir modem kullanman. En büyük artısı o bence. Çok daha temiz kurulum oluyor SFP ve fiber kablosu direkt router'a girdiği için. Sırf onun için alınır. Ben de bu yüzden kullanıyorum. Media Converter gereksiz bence. Bende var ama kullanmıyorum.
Mevcut router'ını satıp SFP girişli bir router alırsan daha iyi olur. Hatta SFP+ portlu bir router alırsan ileride XGS-PON SFP alıp direkt router'a takabilirsin. TP-Link Archer BE800 gibi.
Son düzenleme: