alitoprak55

Uzman
Verilerimi depolamak için HDD yerine SSD alacağım. Çünkü HDD çok yavaş. 2. el güzelinden böyle bir ürün buldum. Alınır mı? Altında Hard Drive Enclosure yazıyor, anlayamadım pek. Okuma yazma hızları nelerdir?

1743678046527.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş toptancıymış SSD dahil içerisinde 1000TL. Neye dikkat edeyim test ederken?

Enclosure kap demek. İçinde SSD yok yani. Sen takacaksın.

Ürün bildiğiniz SSD'lerden değildir bilginiz olsun. Çin malı bir ürün işte. Ürün kutusunda ne yazıyorsa o. Özetle flash disklerin gelişmişini yapmışlar adamlar adına da SSD demişler. Yoksa 4TB SSD fiyatlarını hepimiz biliyoruz zaten.

Farklı bir satıcı var onun yorumundan gördüm :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş toptancıymış SSD dahil içerisinde 1000TL. Neye dikkat edeyim test ederken?

Ürün bildiğiniz SSD'lerden değildir bilginiz olsun. Çin malı bir ürün işte. Ürün kutusunda ne yazıyorsa o. Özetle flashdisklerin gelişmişini yapmışlar adamlar adına da SSD demişler. Yoksa 4TB SSD fiyatlarını hepimiz biliyoruz zaten.

Farklı bir satıcı var onun yorumundan gördüm :)

AliExpress ürünü ise orada fakessd muhabbeti çok Windows label da 4 TB yazar. Gerçekte 64 GB çıkıyor. Ona dikkat et. Güvenli bir satıcı ise al toptancılar AliExpress tarzı siteleri çok severler.

https://h2testw.org/ bu programı kullan.
Bir de CrystalDiskMark'tan hızına ve.
Hard disk sentinantel sağlığına baksan çok daha iyi olur.