NeonCircuit

Uzman
Merhaba,

YouTube kanalım ağırlıklı Shorts içerikleri içeriyor. 1.500 abone olduktan sonra, uzun videolar da paylaşmaya karar verdim ama çok çok az izleniyor. Sonrasında patlama, izlenme ihtimali var mı?

Önerileriniz neler?

Shorts videolarına öyle aman aman bi patlama yapmamış zaten. Hem de kamera arkalari önceden çekilmiş değil mi? Öyle yapacağınıza tüm serilerin mesela Nurullah komik anlar derleme gibi şeyler yapsanız daha iyi olur. O videodan bir kesitide shorts atın izlemek isteyen gelir.

Shorts dediğimiz şey kısa içerikler olmasına rağmen bayağı fazla izlenir ve tüketimi kolaydır.
Örnek verilebilecek bir sürü kanal var. Aboneleri 3-4 milyon olmasına rağmen Shorts videoları normal videolarına göre kat kat fazla izlenir. Dediğin şeye gelecek olursak, patlama yaşasan bile uzun videoların Shorts'a oranla daha az izlenecek.

Shorts videolarına öyle aman aman bi patlama yapmamış zaten. Hem de kamera arkalari önceden çekilmiş değil mi? Öyle yapacağınıza tüm serilerin mesela Nurullah komik anlar derleme gibi şeyler yapsanız daha iyi olur. O videodan bir kesitide shorts atın izlemek isteyen gelir.
Gerçekten çok iyi video fikriymiş bu "komik anlar. Ama Recep İvedik 4'ten Nurullah'ın bir sahnesini paylaştım, 01:22 saniyelik, telife takıldı. Yani uzun videolarda telif çok büyük bir unsur.

Son düzenleme:
Gerçekten çok iyi video fikriymiş bu "komik anlar. Ama Recep İvedik 4'ten Nurullah'ın bir sahnesini paylaştım, 01:22 saniyelik, telife takıldı. Yani uzun videolarda telif çok büyük bir unsur.
İşte onunda telif sorunu var. Eski filmleri dene Yeşilcam belki onlara atamaz.

İşte onunda telif sorunu var. Eski filmleri dene Yeşilcam belki onlara atamaz.
Kolpaçino, hiç atmıyor.

Editlenirse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ham içeriğe direk atılıyor.
Hocam, aslında deniyordum bir ara ama, ona da attığı oluyordu. Ya da tam olarak nasıl editlenmesi gerektiğini bilmiyorum sanırım, telif atılmaması için.

Birçok yolu var. Uzun halini falan mı atıyorsun?
Hayır. Mesela Recep İvedik 4'ten bir sahne. YouTube'da da paylaşılmamış bir sahneydi. Nurullah'ın sahnesini paylaştım, 1 dakikalık bir sahne zaten. O videoya telif atmıştı. Ama hamdı video.

Birçok yolu var. Uzun halini falan mı atıyorsun?
Birçok yolu var derken, açar mısınız?