Siber güvenliğe başlanmalı mı?

Ne yani burada serfitikamı göstereyim? Uzun süredir kodlama yapmıyorum Python alanında.
Yani o sertifikaları 26 milyona dikiyorlar diye espri bile yapamam. Çünkü sertifikanın hiçbir değeri yok Python için. Projelere bakılır, durumlar veya quizler verilir ve bu quizleri çözmen için ideal kodu yazman istenir. Gün sonunda yazabildiğini ispatlamak için önemli olan sertifikalar değil Git'teki projeler ve aklınla parmaklarının bağlantısıdır.

Ne yani burada serfitikamı göstereyim? Uzun süredir kodlama yapmıyorum Python alanında.

Udemy'den temel algoritmayi öğrendiğinizde uzman olmuş olmuyorsunuz. Her gün her alan hakkında konu açıyorsun. Yapıcı eleştiri gelince de tersliyorsun. Aceleci davranıyorsun, her şey sırayla olur. Bu yüzden önceki konunda da ilk bir alan seçmeni önermiştim.

Basit bir soru sormuştum aslında. Fakat konuyu uzattıkça uzattınız. Evet biliyorum sadece kod yazmayı unuttum bu bilgiyide neden verdim ben. Uzun bir süredir kodlama ile uğraşmıyorum.

Bende sizi bilmeden yargılamayın diye uyarmıştım. Udemy değil hocam öncelikle saçma bir diploma almadım.

Burada bırak kodlamayi öncelikle İngilizce bilmek çok daha önemli, anlamadığın bir şeyi yazamazsin. Ezbere kodlamaktan cok mantikla, anlayarak kodlamak çok daha mantıklı. Eğer anlamadan kodlarsan tek bildiğin yazılardan ibaret olur.

Bende sizi bilmeden yargılamayın diye uyarmıştım.
Microsoft'da çalışan birini getir, yine bir dilde ileri seviye biliyorum demez. İleri seviye olsan bu konuları da açmazsın. Hevesinin olması güzel bir şey. Ben de öneride bulunuyorum. Bir alan üzerine yoğunlaş diye. Sirius hocamın dediği gibi o sertifika bir işe yaramıyor. Ana konuya gelince, evet öğrenilebilir. Temel Bash öğrenmekle başlanılabilir. Yine de tekrar söylüyorum, bir alan seçip onda yoğunlaşman daha iyi. Ona göre kütüphane öğrenmen gerek.

Alan seçemiyorum, uzaya, bilime, yazılıma, siber güvenliğe, robotik, oyun yapımına ilgi duyduğum için konuları açıyorum.

Güzel yaşına göre, sadece şunu soracağım: Kod yazarken anlıyor musun kodda anlatılanı? Hatta onu geçtim, günlük hayatta akıcı şekilde konuşabiliyor musun? Çünkü her seviye, gerçekten seviye olmuyor aslında. Bana da birkaç sene önce bir dil kursundan C2 sertifikası verildi; bak, bu seviyeye İngilizce öğretmenleri bile aşırı zor çıkıyor (çoğu çıkamıyor) ve beni gerçekten C2 olan biriyle kıyaslandığında aşırı kötüyüm, aşırı. En azından İngilizce'nin mantığını soktuysan sorun yok.

Alan seçemiyorum, uzaya, bilime, yazılıma, siber güvenliğe, robotik, oyun yapımına ilgi duyduğum için konuları açıyorum.
Tamam da hepsini bir arada götürmeye çalışıyorsun, yapma güzel kardeşim, olmaz. En çok hangisini seviyorsan ona yoğunlaş, çok daha fazla verim alacaksın. Bu kadar konuyu işlemen bile zor olur.

Uzun süreli toplantılarda İngilizce konuşabiliyorum. Yaşadım, ABD'li yazılımcılarla konuşmuştum, akıcı konuştum. Sonrasında kurs hocamla, turistlerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…