Kardeşim sende aynı anda 20 tane işle uğraşıyorsun ve sonrasinda tekrardan su işe başlamak mantıklı mı? Hedeflerim çok büyük, Amerika'da okuyacağım vs. diyorsun, bu konuları açarsan linclenirsin çünkü aşırı mantıksız şeyler bunlar sürekli başka bir işe başlıyosun, insanlarda saçma geldiği için seni lincliyor basit bir şey bu. Zor konuları kolay gibi görme her şeyi sırasıyla yap, rica ediyorum.
Bu mentalite ile inan bana çok bir ilerleme gerçekleşmez. Kurumsal sistemlerde özellikle TSE onaylı isen ve ISO 27001 kapsamında çeşitli sızma testlerine ihtiyaç duyacaksan "istesen de istemesen de" penteste para vereceksin. Olayı kendinizi geliştirmek odaklı düşünün. Türkiye'nin dört bir yanında sürekli fiziksel ve sanal eğitimler oluyor. Geçen 10-12 Temmuz aralığında ben Ordu Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliğe şirketim adına eğitmen olarak davet edildim ve gittim, tonla da katılımcı vardı. Madem temel düzeyde programlama bilginiz var kendinizce temeli atın ve uzmanlıklar için de bol bol araştırıp mümkünse de eğitimlere katılın. Ayrıca belirteyim, İngilizce her şey ve bunu iyice kavramanız gerekmekte.
Bu mentalite ile inan bana çok bir ilerleme gerçekleşmez. Kurumsal sistemlerde özellikle TSE onaylı isen ve ISO 27001 kapsamında çeşitli sızma testlerine ihtiyaç duyacaksan "istesen de istemesen de" penteste para vereceksin. Olayı kendinizi geliştirmek odaklı düşünün. Türkiye'nin dört bir yanında sürekli fiziksel ve sanal eğitimler oluyor. Geçen 10-12 Temmuz aralığında ben Ordu Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliğe şirketim adına eğitmen olarak davet edildim ve gittim, tonla da katılımcı vardı. Madem temel düzeyde programlama bilginiz var kendinizce temeli atın ve uzmanlıklar için de bol bol araştırıp mümkünse de eğitimlere katılın. Ayrıca belirteyim, İngilizce her şey ve bunu iyice kavramanız gerekmekte.
Kardeşim sende aynı anda 20 tane işle uğraşıyorsun ve sonrasinda tekrardan su işe başlamak mantıklı mı? Hedeflerim çok büyük, Amerika'da okuyacağım vs. diyorsun, bu konuları açarsan linclenirsin çünkü aşırı mantıksız şeyler bunlar sürekli başka bir işe başlıyosun, insanlarda saçma geldiği için seni lincliyor basit bir şey bu. Zor konuları kolay gibi görme her şeyi sırasıyla yap, rica ediyorum.
Ben senin iyiliğin için diyorum, linclenme ve daha sağlıklı kararlar al diye diyorum. Bir işe basladiysan biraz bekle, sindir o işi, o işle uğraş öyle yeni bir işe başla. Bir işe başlayıp hemen ardından başka bir işe başlayayım mi diye sorarsan seni linclerler. Senin iyiliğin için diyorum, seçim senin tabiiki.
Ben senin iyiliğin için diyorum, linclenme ve daha sağlıklı kararlar al diye diyorum. Bir işe basladiysan biraz bekle, sindir o işi, o işle uğraş öyle yeni bir işe başla. Bir işe başlayıp hemen ardından başka ise başlayayım mi diye sorarsan seni linclerler. Senin iyiliğin için diyorum, seçim senin tabiiki.
İngilizce makale okuduğunuzda anlamları çok daraltmadan anlayabiliyorsanız ve her şeyi AI'a sormadan araştırarak arama becerisine hâlâ sahipseniz siber güvenlik alanında ilerleme göstermemeniz için hiçbir sebep yok. Herhangi bir etkinliğe katılabilir ve dahil olabilirsiniz, Türkiye'de genellikle bu tür etkinlikleri Siber Kulüpler Birliği veya SAT düzenliyor. Daha çok SKB kapsamında eğitimlere eğitmen olarak katıldım ben mesela, Boğaziçi Üniversitesi, Ordu Üniversitesi vs.
Bunları takip etmeniz için bir LinkedIn hesabı açıp böyle toplulukları da takip ederseniz güzel kaynaklara da ulaşımınızın artacağını görürsünüz. İyi çalışmalar dilerim.