Siber güvenliğe başlanmalı mı?

Yani 13 yaşındayım ve işte gidemiyorum böyle etkinliklere yaşadığım yer dolayısıyla. Fakat etkinlikleri izliyorum, araştırıyorum, gidebildiklerime gidiyorum. Maksat siber güvenlik öğreneyim, yazılım konusunda cahil kalmamak ve sıkışmamak.

İşte sorun bu zaten daha çok erken, öğrenmen çok iyi bir şey ama daha 13 yaşındasın sonuç olarak bu yaşta etkinliklere katılmak, siber güvenlik testleri yapmak vs. çok zor işler üstüne bu kadar aceleci davranmanın hiç bir mantığı yok. Hiç yoksa 1 2 sene sonra daha sağlıklı karar ver bu işlere. Hobi olarak yapacağım, çokta önemli değil dediğin bir işte testlere, kulüplere katılmak biraz saçma. Hiç yoktan 15-16 yaşında bu alanlara devam etmeli miyim, yapmalı mıyım? Bu kadar detaylı araştırmalı, etkinliklere katılmalı mıyım? Diye dusunsen çok daha iyi olur, onun dışında şimdiden öğrenmeye başlaman doğru bir karar bence, ileride istersen bu öğrendiğin bilgileri ilerletirsin.

LGS bitsin bi bekleyin. Ben gelecek için soruyorum zaman hızlı geçiyor göz kapayıp açana kadar LGS bitmiş olacak.

LGS bitsin bi bekleyin. Ben gelecek için soruyorum zaman hızlı geçiyor göz kapayıp açana kadar LGS bitmiş olacak.
Tamam LGS göz açıp kapayıncaya kadar bitmiş olacak ama ondan sonrası ne malum? Belki yatılı okul okuyacaksın, belki bambaşka arkadaşların bambaşka hobilerin olacak. Hayatın bile değişebilir yani o yüzden şimdiden karar verme bence bunlara, sınavın bir bitsin karar verirsin.

Hayatım değişse ne olacak? Arkadaşlarım değişse ne olacak? Hedefim var bırakmayacağım bu yüzden.

Hayatım değişse ne olacak? Arkadaşlarım değişse ne olacak? Hedefim var bırakmayacağım bu yüzden.
Oluyor kardeşim, çok şey oluyor. Neyse değişirse anlarsın hayatın. Her hedef başarı ile sonuclanmiyor maalesef, umarım seninkiler basarili olur fakat bu kadar kesin düşünme.

Oluyor kardeşim, çok şey oluyor. Neyse değişirse anlarsın hayatın. Her hedef başarı ile sonuclanmiyor maalesef, umarım seninkiler basarili olur fakat bu kadar kesin düşünme.
Başarılı olamadım mı? Sorun yok tekrar denerim. LGS başarılı olamadım mı? Veya istediğim puandan biraz düşük mü geldi? Hiç sorun yok kendimi gideceğim yerde geliştiririm. Pes edersem kaybetmiş olurum zaten.

Ben bir şey demiyorum ama başarılı olmak başarısız olmakla alakası yok bunun, başarılı olsanda değişebilir hayatın alakası yok bunun başarıyla. He bir şeyde başarısız oldum her şey bitti mi hayır tabiki, her şey değişse bile yeni açılan yolda başarılı olursun, isteyen yapar ama şunu da unutma her planın maalesef kusursuz islemeyecek hayatın bir gerçeği.

İşlemesin kusursuz, engeller çıksın, başarısız olayım, en dibe batayım. Hiç bir şekilde hiç bir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…