Evet. Siz şimdi bilgisayarına format atın. Gerisinde yapabileceğiniz tek şey bu kişisel verilerin 100TL karşılığında herkesin eline çok rahat bir şekilde geçebildiğini, size özel bir şey olmadığını hatırlayarak sakinleşmeye çalışmak. Millet artık kapısına kuryeler için not asıyor "kapıda ödemeli siparişler biz tarafından verilmemektedir" diye. Canınızı sıkmayın. Onların da anneleri ve babalarının TC'leri o uygulamalarda geziyor :).
Farkındayım ama maalesef bu konuda kadınları rahatlatabilmek mümkün değil. Teknik konulara hakim olamayanlar çok fazla korkabiliyor. IP Adresi elimizde, polise de bildirdik ancak sonuç ne olur, ne zaman çıkar bilmiyoruz. IP Konum takibi yapılıyor ama yine de daha fazla bilgiye ulaşamıyoruz. Panel işleri de sıkıntılı olduğu için kendimizi o sürece de sokamıyoruz maalesef.

Bedava panellerin bile olduğu bir dönemdeyiz. Hatta o panellere 100 TL eklersen paralı özellikleri yani açık adresine kadar veriyorlar şu an. Yani erişmek bile artık ücretsiz.
Evet ama panellerle bağlantımız yok. Yasal olarak da suç teşkil ettiğinden bulaşmak da tehlikeli.

Farkındayım ama maalesef bu konuda kadınları rahatlatabilmek mümkün değil. Teknik konulara hakim olamayanlar çok fazla korkabiliyor. IP adresi elimizde, polise de bildirdik ancak sonuç ne olur, ne zaman çıkar bilmiyoruz. IP konum takibi yapılıyor ama yine de daha fazla bilgiye ulaşamıyoruz. Panel işleri de sıkıntılı olduğu için kendimizi o sürece de sokamıyoruz maalesef.

Çok bir şey çıkacağını sanmıyorum bunları yapan veletler ya VPN açıyor ya da IP reset için modemi resetliyor.

Evet ama panellerle bağlantımız yok. Yasal olarak da suç teşkil ettiğinden bulaşmak da tehlikeli.

Her ne kadar bağlantınız olmasa bile devlet ile bağlantınız var. Zaten bu panellerin çoğuda MERNİS datası ve benzeri veri patlatmalarının ürünü hatta bu verilerin çoğu patlatmadan çok satılmış olan veriler.

HSYS'ye girişte, telefon numarasına SMS olarak gönderilen doğrulama kodu, F12'ye basıp 'incele' ekranında görüntülenebiliyor. Daha iki aşamalı doğrulamayı bile doğru düzgün yapmayı beceremeyen bir devlet, verilerimizi nasıl güvende tutacak?

Çok bir şey çıkacağını sanmıyorum bunları yapan veletler ya VPN açıyor ya da IP reset için modemi resetliyor.
Zaten genelde diğer hesaplara girenler Singapur, Hindistan, Endonezya, ABD vs. gibi yerlerden girmişler. Ama E-Devle VPN ile giriş sağlamadığı için sanırım, benzer iki IP ve konum var elimizde. Belki oradan bir şey çıkabilir diye umuyoruz.

Sim Swap mı yoksa bilgisayarında mı virüs var bilemiyoruz. Kaspersky ile derinlemesine tarama yaptığımda birkaç dosya bulup silmişti ama sonrasında da devam etti sanırım. Site verilerini Google sakladığı için şifrelere oradan rahat eriştiler sanırım. Ki üniversite sistemlerine kadar girip bakmışlar. İki adımlı doğrulama aktif olmasına rağmen nasıl girdiler bilmiyoruz. Bazen kod almakta sorun yaşıyoruz.
Sim swap yapmadan SS7 ile de SMS'leri ve çağrıları kendilerine yönlendirebilirler.

Zaten genelde diğer hesaplara girenler Singapur, Hindistan, Endonezya, ABD vs. gibi yerlerden girmişler. Ama E-Devle VPN ile giriş sağlamadığı için sanırım, benzer iki IP ve konum var elimizde. Belki oradan bir şey çıkabilir diye umuyoruz.
Sizin verdiğiniz IP ile inceleme yapmazlar zaten. Kendileri soruştururlar.

Her ne kadar bağlantınız olmasa bile devlet ile bağlantınız var. Zaten bu panellerin çoğuda MERNİS datası ve benzeri veri patlatmalarının ürünü hatta bu verilerin çoğu patlatmadan çok satılmış olan veriler.
Hayır aslında panellerle bağlantım yok derken karşıdaki şahsa ulaşmak maksadıyla söylüyorum. E-Devlet verileri zaten her yerde dolaşıyor. Benim demek istediğim, Panel ile karşıdaki kişiyi bulursuna bir cevaptı aslında.

Sim swap yapmadan SS7 ile de SMS'leri ve çağrıları kendilerine yönlendirebilirler.
Bunları önlemenin ya da düzeltmenin yolları yok mu?

Zaten genelde diğer hesaplara girenler Singapur, Hindistan, Endonezya, ABD vs. gibi yerlerden girmişler. Ama e-devle VPN ile giriş sağlamadığı için sanırım, benzer iki IP ve konum var elimizde. Belki oradan bir şey çıkabilir diye umuyoruz.

Sizce e-Devlet o kadarını düşünebilecek kapasitede mi?

1737983679072.webp