Siber güvenliğin Türkiye'de ciddiye alınmaması

Anladım hocam. Format atmak en mantıklısı o zaman. Geçmiş olsun.

Bence de, .pdf vb. uzantılı herhangi bir dosyayı indirip, .exe olduğunu bilmeden çalıştırmış olabilir.

E-Devlet şifrelerine erişimleri var mı, bilemiyorum ama e-Devlet için güçlü bir şifre oluşturun, bunu şifre yönetim uygulamasına ekleyin ve iki aşamalı doğrulama açmayın. Şifre sıfırlama olarak PTT'yi seçin.

@Essex Hocam, Kaspersky ile tarama yaptığım zaman henüz hiç dokunulmamış Adobe Acrobat crack versiyon vardı. Sadece .zip formatındaydı. Onları da bulup silmişti. Cookies olaylarından patlamış olabilir mi hesap? Nasıl yaptığını henüz çözemedim bir türlü. Hesaplarda aktif oturum olarak göremiyoruz. Şifre ya da mail değişimi olduğu zaman e-postaya bilgi geliyordu. Bakın, kod yok. Normalde değişim zamanı kod ister ama kod gelmiyor. Bu da akıllara iki soruyu getiriyor: 1- Mail adresine kodlar geliyor da hızlıca kullanıp siliyor ve çöp kutusundan da siliyor. 2- Uzaktan bilgisayara ya da cihaza zaten erişiyor ama şifreleri ve hesaplardaki mail adreslerini farklı bir şekilde değiştiriyor.

GenP kullandınız mı?

@Essex Hocam, Kaspersky ile tarama yaptığım zaman henüz hiç dokunulmamış Adobe Acrobat crack versiyon vardı. Sadece .zip formatındaydı.
EXE dosyasını açmadıysan virüs bulaşmaz.

Açtıysan çerezler ve hesap bilgilerin dahil her şey çalınmış olabilir.

Mail hesabına girmiş ise Google > Güvenlik > Cihazlar kısmında gözükür adamın hesabı.

İşin garibi cihazlar kısmından hiçbir zaman görünmüyor farklı bir cihaz. Farklı hesaplarda -örneğin Instagram- giriş yapıldığı zaman Windows'ta oturum açıldı vs. diye gelmişti bir ara.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-01-27 19.26.12.webp
    53,6 KB · Görüntüleme: 94
Tarayıcı üzerinde E-Devlet hesabın açık mıydı?
Muhtemelen değildi ama şifre Google'da kayıtlıymış. Ve sızıntı öncesi iki adımlı doğrulama aktif değildi. İki adımlı doğrulama ve şifre değişikliği sonrası tekrardan giriş yapılmaya çalışılmış ancak başarısız olmuş. Fakat şöyle bir şey de var ki şahıs iki adımlı doğrulama kısmına geldiğinde tarafımıza SMS gelmedi. Dün kayıtlı web sitelerinin şifrelerini ve mail adreslerini değiştirirken de bazı sitelerin onay kodları ya hiç gelmedi ya çok geç geldi.

Konu sahibi telefon numaranızın kopyalanmadığından emin misiniz? Yoksa virüs olayı mı?
Numara kopyalanması olayı berbat bir durum bence, bankacılık da riske girer çünkü. Bu yüzden mobil bankacılığa kullandığınız telefonu eşleştirmek lazım galiba yanılmıyorsam, yani şifreleri SMS ile değil de uygulamaya yönlendirmek lazım sanırım.

Ben de şimdi çerezler, şifre ile ilgili konu açacağım herkes kendince önlemini alır ve fikrini söylemek isteyen söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…