Siber güvenlik için Linux dağıtımı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zodyak48
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 350
  • Etiketler Etiketler
    linux

Zodyak48

Uzman
Herkese merhaba. Ben Java, JS, C, C Plus, C#, Python gibi dilleri bilen bir bilişim öğrencisiyim ancak bunların bana yetmediğini düşündüğüm için biraz daha siber kısmını öğrenmek ve kendimi o kısımda da eğitmek istiyorum. Bunun için çevremi soruşturdum ve bana Linux kurmakla başla vs. dediler. Ben de açık kaynak kodlu ve bir sürü farklı alanlarda iyi Linux sürümü olduğunu düşündüğüm için yeni başlangıç yapan kişi olarak hangi dağıtımı kullanacağımı seçemedim veya başka bir kullanımı var mı bilmiyorum.
Bu arada bana siberi öğretecek herhangi bir kişi yok. Bundan dolayı nasıl başlarım, ne yapmalıyım, nasıl emeklemeliyim? Bana yardım ederseniz veya öğreneceğim bir yer varsa söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kali Linux öneririm; siber güvenlik öğrenmek için de Udemy üzerinden etik hacker kurslarına bakabilirsiniz.

Bash öğrenerek başlayabilirsin.

Ben programlama dillerine hakim olan bir takım Java, JS, C, C Plus, C#, Python gibi dilleri bilen bir bilişim öğrencisiyim ancak bunların bana yetmediğini.

Bana burası garip geldi. Neye yetmediler mesela?

Konu çok çelişkili. Saydığınız yazılım dillerini bildiğinize pek emin değilim.

Hepsine tam olarak hakim değilim ve bir kişi bu kadar dile komple hakim olamaz ancak bu şeylerden bir kısmına ortalama veya daha fazla hakimim, bu konularda yaptığım projeler var.

Konu çok çelişkili. Saydığınız yazılım dillerini bildiğinize pek emin değilim.

Örneğin C üzerine sadece temelim var, C Plus'ta daha cok mekaniksel deneyimim var robot araba gibi, C# ise bilgim var daha önce bir uygulama geliştirdim üzerinden, JS şu anda yapmakta bulunduğum yeni projem için öğrenme aşamasındayım, Java'ya ise cok fazla hakim olduğum söylenemez şu anda denemeler yapıyorum, Python'da ise uzun zaman önce kendim ve hocalarım sayesinde bir takım bilgiler edindim.

Bash öğrenerek başlayabilirsin.

Bana burası garip geldi. Neye yetmediler mesela?

Herhangi bir kişiye yetebilir ama galiba yazdığım yazının azizliğinden hepsine komple ustayım gibi anlaşılmış ancak durum öyle değil yukarıda belirttiğim gibi hepsine hakim değilim ancak programlama dilinin mantığına ve temelinde bilgim var ezberden çok satırları anlayıp ona göre kodlama yazarım gibisinden bilmiyorum kendimi iyi ifade edebildim mi?

Son düzenleme:

Sorun şu ne yapacağını bilmiyorsun. Bunların hepsi birbirinden farklı alanlar. Her alandan az bilmek yerine bir alan seçip o alanda gelişmelisin.

Sorun şu ne yapacağını bilmiyorsun. Bunların hepsi birbirinden farklı alanlar. Her alandan az bilmek yerine bir alan seçip o alanda gelişmelisin.

Farkındayım ancak bana öğretilenler bunlar ve benim merakıma göre daha fazla öğrendiğim diller var ancak ben kendim siber tarafında da bilgi sahibi olmak istiyorum ve geleceğimi ona göre tüm kapsamıyla değerlendirerek bir karar vermek istiyorum. Teşekkürler.

Linux geçeceksen bash öğrenmen lazım. Ayrıca Python kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…