Detaylar
Kim cevapladı?Yasin Alemdağ
Yetkin
Siber güvenlik isteyen biri lisede bilişim teknolojileri alanına girmeli mi? Bunun bana bir faydası olur mu?
Tabii ki üniversitede ağ yönetimine ilerlersin. Tabanını oluşturmak için kod nedir nasıl yazılır ne kullanılır bence faydası olur.
Kayra342727
Uzman
Eğer liseden sonra üniversite okuyacaksan hayır, ancak liseden sonra kendini geliştirmeye çalışırsan evet, siber güvenlik olmak için üniversite okuman zorunlu değil sadece daha zor ve daha bilgili olman gerekir.Siber güvenlik isteyen biri lisede bilişim teknolojileri alanına girmeli mi? Bunun bana bir faydası olur mu?
Ülkemizde siber güvenlik sektörü çöp ve bu meslekte bulunan az kişi var bu da bir fırsat.
Hakan Yusuf
Yetkin
Siber güvenlik isteyen biri lisede bilişim teknolojileri alanına girmeli mi? Bunun bana bir faydası olur mu?
Evet bende siber güvenlik istiyordum lisede ağ bölümünü seçtim ve siber güvenlik eğitimi de alıyorum.
- Makaleler
- 4
Ne okursan oku, sektör bilgisini zaten alamayacaksın. Kendin üzerine ne koyarsan. En azından alakalı bir yer okuman lehine olur, orası ayrı.
Sektör bilgisi ne oluyor?Ne okursan oku, sektör bilgisini zaten alamayacaksın. Kendin üzerine ne koyarsan. En azından alakalı bir yer okuman lehine olur, orası ayrı.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Lisede de üniversitede de siber güvenlik ile alakalı bir bölüm okusan bile siber güvenlik için yeterli bilgiye ulaşamazsın. Kendinde çabalayıp ayrıca bilgi edinmen öğrenmen lazım.
Peki nasıl öğreneceğim ve ne öğreneceğimi nasıl bileceğim? Mesela şu an bu alanda okuyorum diyelim, ne yapmam gerekiyor, bunu anlayamadım.Lisede de üniversitede de siber güvenlik ile alakalı bir bölüm okusan bile siber güvenlik için yeterli bilgiye ulaşamazsın. Kendinde çabalayıp ayrıca bilgi edinmen öğrenmen lazım.
Canepe
Uzman
Üniversite de alacağınız eğitim liseden daha iyi olacak. Temeli yine lisede boş zamanlarınızda evde oyun oynamak yerine bazı yayınlar izleyerek atabilirsiniz. Teknoloji ve mühendislik konularında akademik hayatı ön planda tutarak mühendislik kazanmaya bakın. Lisede alacağınız ağ dersleri sizi teknikerlikten başka bir şeye itmeyecek. Üniversite odaklı olmalısınız, eğer alanınız teknoloji ve güvenlikte ilerlemek ise.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Peki nasıl öğreneceğim ve ne öğreneceğimi nasıl bileceğim? Mesela şu an bu alanda okuyorum diyelim, ne yapmam gerekiyor, bunu anlayamadım.
Öğrenmek için bol bol dersler eğitici videolar izleyeceksin bol bol kendi kendine projeler denemeler yapıp çözeceksin. Ben kodlamayı öğrenirken örnek web sitesi alır onu tasarlamaya çalışırdım çok güzel öğrenme yönetimi oluyordu. Nasıl öğrendiğini bileceksin bilemezsin yazılım alanı sürekli gelişmekte olan bir sektör bugün dursan 5 sene sonra bilgisiz kalırsın. Bu alanda okuyorsan ilk önce liseni bitir arkadaşın dediği gibi üniversitene biraz daha önem ver. Yeteri kadar bilgiye ulaştım diyemezsin bir yerde stajyer bir yerde işçi derken zaten alıp yürürsün merak etme
Yeter ki azimli ol öğrenmeye aç ol tembellik edersen bu sektörden para yiyemezsin
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet