MSI Ventus 3X RTX 4070 Super ve R7 7700X var. İşlemci soğutucusu 3 fanlı ve kasa NZXT H7 Flow. Kasanın kendisiyle beraber gelen 2 fanı var, biri önde diğeri arkada. Ben ön taraftaki fanı çıkartıp 3 tane NZXT F120 RGB fanından takmak istiyorum. Oyunlarda başlıkta da yazdığım gibi hiçbir şekilde 70 dereceyi geçmiyor. Ama işlemci soğutucusunun RGB'si varken ön tarafta RGB olmayınca estetiklik bozuluyor bence. Oyunlara örnek olarak Forza Horizon 5, Battlefield 1, GTA 5 ve Ready or Not örnek gösterebilirim. Sizce 2 fan daha takayim mi yoksa böyle mi dursun?
2 fan daha eklemeniz 70 dereceyi 50-55'lere düşürmeyecek, bundan daha iyi bir soğutma artık sıvı soğutma olur. Sadece ışık yansın lambalar renk değiştirsin diye para harcamakta gereksiz bence.
2 fan daha eklemeniz 70 dereceyi 50-55'lere düşürmeyecek, bundan daha iyi bir soğutma artık sıvı soğutma olur. Sadece ışık yansın lambalar renk değiştirsin diye para harcamakta gereksiz bence.
Oyle bir hava akisi olan islemci sogutucusu ile islemcide cok bir dusus beklemeyin, onun hava akisi kendine rahatlikla yeter zaten. Ekran kartinda da 2-3 derece anca dusus olur diye tahmin ediyorum. Olursa ve varsa 2.5 inc disklerinizde fark edilebilir bir derece dususu olabilir sicak calisiyorlarsa, o kadar.
Daha niye soğutma eklemeye çalışıyorsunuz ki? Bunun bir ötesi makineyi buzdolabına koyup da çalıştırmak olur herhalde. Ona harcayacağınız paraya oyun alın daha iyi.
AIO'da kasaya fan eklemenin pull-push yapmiyorsaniz pek etkisi olmayacaktir zira kasa ici hava akisi ile pek bir alakasi olmuyor kendisinin. Dedigim hala gecerli.
Oyle bir hava akisi olan islemci sogutucusu ile islemcide cok bir dusus beklemeyin, onun hava akisi kendine rahatlikla yeter zaten. Ekran kartinda da 2-3 derece anca dusus olur diye tahmin ediyorum. Olursa ve varsa 2.5 inc disklerinizde fark edilebilir bir derece dususu olabilir sıcak calisiyorlarsa, o kadar.
Daha once belirtseydiniz daha hos olabilirdi. Bu sozunuzden hava sogutma varmis gibi de algilanabiliyor haliyle.
AiO'da kasaya fan eklemenin pull-push yapmiyorsaniz pek etkisi olmayacaktir zira kasa ici hava akisi ile pek bir alakasi olmuyor kendisinin. Dedigim hala gecerli.