Zambak

Becerikli
Sistemimde Corsair 360 mm sıvı soğutma kullanıyorum fakat değerlerde bir gariplik var. İşlemcim boşta veya hafif yükte 72-75 derece civarında seyrederken, iCUE üzerinden baktığımda sıvı sıcaklığı (Coolant Temp) 32 derecede sabit kalıyor.
  • Pompa bloğunun üzerindeki vidanın bulunduğu bölge sıcak!
  • iCUE üzerinde pompa RPM değeri 2897 görünüyor, yani elektriksel bir sorun yok gibi.
  • Kasa egzoz fanı dışarıya sıcak hava verirken, radyatör fanları normal hava üflüyor.
  • Dün işlemci macununu yeniledim, montajdan eminim.
  • Kasayı hafifçe hareket ettirerek hava kabarcığı (Air lock) ihtimalini denedim ama sıcaklıklarda bir düşüş olmadı.
  • PBO Auto kullanıyorum. Fabrika ayarlarıyla hiçbir işlem yapılmadı işlemciye BIOS ayarlarında.
  • BIOS güncel

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemimde Corsair 360 mm sıvı soğutma kullanıyorum fakat değerlerde bir gariplik var. İşlemcim boşta veya hafif yükte 72-75 derece civarında seyrederken, iCUE üzerinden baktığımda sıvı sıcaklığı (coolant temp) 32 derecede sabit kalıyor.
  • Pompa bloğunun üzerindeki vidanın bulunduğu bölge sıcak!
  • iCUE üzerinde pompa RPM değeri 2897 görünüyor, yani elektriksel bir sorun yok gibi.
  • Kasa egzoz fanı dışarıya sıcak hava verirken, radyatör fanları normal hava üflüyor.
  • Dün işlemci macununu yeniledim, montajdan eminim.
  • Kasayı hafifçe hareket ettirerek hava kabarcığı (Air lock) ihtimalini denedim ama sıcaklıklarda bir düşüş olmadı.
  • PBO Auto kullanıyorum. Fabrika ayarlarıyla hiçbir işlem yapılmadı işlemciye BIOS ayarlarında.
  • BIOS güncel.

İşlemci macunu yenilemeden önce dereceler nasıldı? Böyle bir durum yoksa ve değiştirdikten sonra olduysa bir şeyi yanlış yapmışsındır.

İşlemci macunu yenilemeden önce dereceler nasıldı? Böyle bir durum yoksa ve değiştirdikten sonra olduysa bir şeyi yanlış yapmışsındır.
Dereceler değişmedi. Kullandığım macun kalitesini bilmiyorum iyi mi?

1770897071172.webp

@Ayhan Dönmez abi bu konuda bir fikrin var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dereceler değişmedi. Kullandığım macun kalitesini bilmiyorum iyi mi?
Eki Görüntüle 226666

Aşırı kalitesiz bir termal macun kullanmadığın sürece uçuk farklar elde edilemiyor. MX-6 gibi bir macun kullansan tabii ki daha iyi ama kullandığın macun da rezalet diyemem. HWiNFO açıp Prime95 gibi işlemciyi yüke sokup fotoğraf atar mısınız? Ayrıca sıvı soğutmanın da kasa içi fotoğrafını atarsanız net görelim.