Sıfır çalışma ile önlisans KPSS'ye giriyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mustckmk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 36
  • Etiketler Etiketler
    kpss sıfır

Mustckmk

Uzman
Selamlar herkese,

Yarın sabah malum KPSS önlisans var ve ben bu gece oturmuş tavanı izleyerek ne yaptığımı sorguluyorum. Bir içimi dökmek, belki benzer şeyleri yaşayanlarla dertleşmek istedim.

Bu yaz kendimce geçerli bahanelerim vardı; çalışıp para biriktirmem gerekti, farklı işlerde koşturdum. Kazandığımı da gerek kişisel ihtiyaçlara gerek teknolojik isteklere harcadım. Sınava son 25 gün civarı kala anca işten çıkabildim. İşten ayrıldıktan sonra da "25 günde ne mucizesi yaratacaksın sanki?" diyerek masanın başına oturmamayı seçtim; bahanesi olmaz ama mental olarak yorgundum.

İşin asıl can sıkan ve bende inanılmaz bir vicdan azabı yaratan kısmı şu: Bölümüm henüz hiç mezun vermemiş yeni bir alan. Yani rakipler yığılmamışken, birazcık temel kasıp asılsam belki de ilk alımlarda çok rahat atanabileceğim bir fırsatı resmen geleceğimi çöpe atmış gibi hissediyorum. "Azıcık baksaydın bile bir kapı açılırdı" düşüncesi beynimi kemiriyor.

Yarın yine de o sıraya gidip oturacağım. En kötü ihtimalle ÖSYM'ye yatırdığım 800 küsur liraya bir kutu kalem, silgi ve şeker almış olacağım ama asıl yıpratan şey aile baskısı ve kendi kendime yaşattığım hayal kırıklığı. İnsanların sizden bir beklentisi varken ve siz o beklentinin yanından bile geçmediğinizi bilirken o sınava girmek ayrı bir ağırlık.

Benzer durumları yaşayan, sıfır hazırlıkla girip de sonradan toparlayan var mı aranızda? Yarınki sınavdan sonra kafayı nasıl sıfırlıyoruz, tavsiyeniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toparlayabilir miyiz bilmiyorum, Temmuz'da askerden geldim 2 ayım vardı çalışabillirdim çalışmadım, son hafta çalışırım dedim çalışmadım, son günler dedim çalışmadım bugün de çalışmadım.

Tutarsa tutar tutmazsa tutmaz hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…