BurakTR

Yetkin
Merhaba, veri depolamak amacıyla sıfır hard disk almak istiyorum ancak Trendyol, Hepsiburada, n11 vb. alışveriş sitelerinde ya yenilenmiş ya da ikinci el hard disklerin sıfır hard disk gibi satıldığını gördüm. Sıfır hard diski nereden alabilirim?

500GB ve 1TB sıfır disk bulmak artık çok zor, fabrikalar 4-8-10 TB gibi büyük diskler üretiyor, onlardan alırsanız sıfır geliyor.

Ben uzun zamandır arıyorum daha denk gelemedim. En son paraya kıyıp sandisk extreme pro alacağım o olacak. Lanet bir hal almış hdd pazarı. En son Hepsiburada'da 3.000 küsüre segate marka gördüm 2 yıl veri kurtarma garantili 1 TB HDD, varsa eğer göz at.

İnternetten alınan SSD, HDD veya USB sıfır olmuyor mu yani? Bu anlama mı geliyor?
İkinci el eski bilgisayarların içinden çıkarılan HDD'leri fabrikaya geri gönderip sıfırlama işlemi yapıyorlar, sonra tekrar paketleyip satışa sunuyorlar. Ben geçen gün aldım 320 GB bir disk, üretim tarihi 2012 :D

İkinci el eski bilgisayarların içinden çıkarılan HDD'leri fabrikaya geri gönderip sıfırlama işlemi yapıyorlar, sonra tekrar paketleyip satışa sunuyorlar. Ben geçen gün aldım 320 GB bir disk, üretim tarihi 2012 :D
Dayanıyorsa sıkıntı yok. En güzel zincir marketten almak ama o da pahalı internete göre.