Şifre kombinasyonum güvenlik için yeterli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Darth AMD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 199
  • Etiketler Etiketler
    şifre

Darth AMD

Becerikli
Makaleler
1
Yer
Burdur
Bu sene ve yaklaşık 2 senedir başıma gelen bir siber saldırı olayı var. Steam ve Microsoft hesaplarımı geçici olarak, bir Clash of Clans hesabımı da tamamen kaybetmiştim. 2FA güvenlik ve telefon doğrulaması sayesinde de bu sene hiçbir şey kaybetmedim. Tek bir hesaba girmeyle Google şifre yöneticisi ile her hesabım açık veriyordu. Artık ezberlenebilir bir şifre düzeni yaptım. Sadece önemli olan hesaplar için kullanacağım. Google, Microsoft, Steam, Epic Games, Rockstar vb. Tek başına 28 haneli ancak platforma göre de ekstra 2 ekleme yapıyorum ve 30 haneli oluyor. Birinin bilgileri bilmesi durumunda bile mailleri bilmesi lazım ancak o da fiziksel korumaya sahip. Sizce yeterli mi yoksa artık korkmama gerek yok mu?

1. Adımdan bir büyük, bir küçük harf
2. Doğum ayımın başında sıfır hali
3. Doğum yılım tersten
4. Favori karakterimden iki harf + ekran kartımın son iki hanesi
5. Gitmek istediğim şehrin kısaltması + en sevdiğim sayı
6. Sabit semboller
7. En sevdiğim yemeğin ilk 3 harfi
8. Kişisel sembol
9. Hesap/platform adına göre 2 harflik varyasyon

Şifren sızmadığı veya phishing maillerine tıklamadığın sürece 1 büyük, 1 küçük harf, 1 sembol ve 1 rakam içeren en az 6 karakterli bir şifrenin brute force ile kırılabilmesi eldeki teknoloji ile mümkün değil. Şifren sızdığı taktirde de ne kadar komplike olduğunun anlamı yok zaten.

Şifren sızmadığı veya phishing maillerine tıklamadığın sürece 1 büyük, 1 küçük harf, 1 sembol ve 1 rakam içeren en az 6 karakterli bir şifrenin brute force ile kırılabilmesi eldeki teknoloji ile mümkün değil. Şifren sızdığı taktirde de ne kadar komplike olduğunun anlamı yok zaten.
İşte bu yüzden sadece güvenilen virüssüz bir cihazdan giriş yapacağım. Sadece önemli hesaplar için kullanacağım. Üstüne birbirlerinin aynıları değil hiçbiri. Localde de kayıt bırakmayacağım.

Şifren darthamd123 değilse arkadaşın dediği gibi istersen 50 haneli yap istersen 5 fark etmez. Benim şifrelerim o kadar salak saçma şeyler oluyor ki kimsenin aklına gelmez genelde. Bir o kadar da basit. Örneğin: Tuvaletsifonu123. Şifren sızdıysa zaten önemsiz bu kadar kasma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şifren darthamd123 değilse arkadaşın dediği gibi istersen 50 haneli yap istersen 5 fark etmez. Benim şifrelerim o kadar salak saçma şeyler oluyor ki kimsenin aklına gelmez genelde. Bir o kadar da basit. Örneğin: Tuvaletsifonu123. Şifren sızdıysa zaten önemsiz bu kadar kasma.
Hocam imkansıza yakın olması daha iyi.

"KamyonTekeri.00" daha basit şifreler yeterli. Hem unutulmaz hem de kimsenin aklına gelmez.
Kimse dediğiniz umarım bir yazılım değildir. Kamyon ifadesininden sonra sonuna tekeri ve güvenilir kabul ederek eklediğiniz sayıları denemesi 0.05 kadar sürebilir.

Son düzenleme:
Şifreleri oluştururken entropinin yüksek olması gerekir. Sıradan insanlar kendi oluşturduğu şifreler yerine bitwarden gibi şifre yöneticilerinin olusturdugu şifreyi kullanın ve ekstra karakter eklemeyin. Ayrıca 6 karakter günümüz için yetersiz. Önerilen 16 karakterdir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt