Kanıt?.. Verilerle dans etmeyen bir tane bile şirket yoktur. (İstinalar kaideyi bozmaz, bu civan bu civarda fazla tozmaz...) Firma Rusya'ya ait diye denilmeyen şey kalmadı. Olumlu olumsuz fark etmeksizin bütün incelemeleri okuyorum... Evet evet evet diye gidiyorum
RUS (-ki Rusların yazılım yetenekleri...
)diye bir kelimeye denk geliyorum ve puan düşürüyorlar. Eee bu firma "
veri işlemeyi İsviçre'ye" taşıdı. Bu sefer de incelemeler... hee bak verileri çalmıyor (+) dediler. (Arada düzeltmeyen inceleme editörleri var, küfür etmem; lakin söverim, düzeltsinler.) Üstüne küresel şeffaflık ile ilgili adımlar yapıp üzerine,
TÜV serfitifikasını yeniledi. (Sertifikaya güvenmeyecekseniz, yeni telefon almayın. Hatta aracınızı ya da eşinizin dostunuz ailenizin araçlarını TÜV/TÜRK'e götürmesinler; çünkü aynı firma sertifika veriyor.) Bunun üzerine de: "Kimsenin istihbarat toplayamadığı yerlerden istihbarat topluyoruz" diye de kendilerini gösteriyorlar. Ayrıyeten de, hayır, Kaspersky beni fonlamıyor, direkt sahibi ve kurucusuyum! (!) (Veri sızıyor olabilir ona hî'ç bir şey diyemem. İlk parantez içerisinde yazdığım geçerlidir.) Ayrıyeten de,
Anahtar muhabbeti var. Kimin girip dolaştığını hiçbir zaman bilemeyeceğiz.