Sigarasızlığa nasıl dayanılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Makima1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 111
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Hocam, ikisi de dopamini hedef alıyor ama uyuşturucu daha çok alıyor; sigarayla karşılaştırılamaz.
Dopamini hedef aliyor demek fazla basitlestirmek olur. Cok daha karmasik bir sistem var, once nikotinik asetilkolin reseptorlerine baglanmasi, ardindan tekrar tekrar kullanimda beynin buna adapte olmasi denebilir. Bu da basit bir anlatim ama daha dogru anlatim. Ayrica sigarada tek sorun ve hatta en buyuk sorun bile nikotin degil, yuzlerce toksik ve kanserojen maddeler. Nikotin daha cok adaptasyon, psikolojik bagimlilik tarafinda rol oynuyor. Akciger kanseri, KOAH, kalp-damar sisteminin bozulmasi gibi sureclerden ise nikotin disindaki bu toksik maddeler sorumlu.

Vucudu yavas yavas olduruyor.

Bu sakızın çiğneyiş şekline baktım, kısaca emerek çiğniyorsun; tat geldiği an çiğnemeyi bırakıyormuşsun. Ama çok pahalı. 3-4 paket sigara parası gidecek bu sefer de.
Evet acimsi bir tat gelince yanagina alip bekletiyorsun, o his gidince tekrar cignemeye basliyorsun falan. Maalesef nikotinli sakiz oldugu icin ve isin icine pazarlama da girdigi icin pahali.

Evet acimsi bir tat gelince yanagina alip bekletiyorsun, o his gidince tekrar cignemeye basliyorsun falan. Maalesef nikotinli sakiz oldugu icin ve isin icine pazarlama da girdigi icin pahali.
Ama bunu bırakan içiyor/çiğniyor. Ben bırakmayacağım. Ayrıca tam geçecek mi? Hayır, sigaradaki kadar nikotin yoktur büyük ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…