- Makaleler
- 23
O zaman 2 gunlugune baska bir seye bagimli olmayi deneyebilirsin.Hocam tekrar söyleyim: tek 2 günlük ,bırakmayacağım.
O zaman 2 gunlugune baska bir seye bagimli olmayi deneyebilirsin.Hocam tekrar söyleyim: tek 2 günlük ,bırakmayacağım.
Dopamini hedef aliyor demek fazla basitlestirmek olur. Cok daha karmasik bir sistem var, once nikotinik asetilkolin reseptorlerine baglanmasi, ardindan tekrar tekrar kullanimda beynin buna adapte olmasi denebilir. Bu da basit bir anlatim ama daha dogru anlatim. Ayrica sigarada tek sorun ve hatta en buyuk sorun bile nikotin degil, yuzlerce toksik ve kanserojen maddeler. Nikotin daha cok adaptasyon, psikolojik bagimlilik tarafinda rol oynuyor. Akciger kanseri, KOAH, kalp-damar sisteminin bozulmasi gibi sureclerden ise nikotin disindaki bu toksik maddeler sorumlu.Hocam, ikisi de dopamini hedef alıyor ama uyuşturucu daha çok alıyor; sigarayla karşılaştırılamaz.
Nikotin bandı satılıyor ondan da alabilirsin, yapıştırıyorsun cilde nikotin veriyor sigara isteğini alıyor.Hocam tekrar söyleyim: tek 2 günlük ,bırakmayacağım.
Nikotin bandı satılıyor ondan da alabilirsin, yapıştırıyorsun cilde nikotin veriyor sigara isteğini alıyor.
Eczanede satılıyordu, belki internette de vardır. Fiyatı pahalıydı güncel fiyatını bilmiyorum, 2 gün için almaya değmeyebilir.
Kisa vade icin nikotin sakizi daha mantikli olur banttan.Eczanede satılıyordu, belki internette de vardır. Fiyatı pahalıydı güncel fiyatını bilmiyorum, 2 gün için almaya değmeyebilir.
Bu sakızın çiğneyiş şekline baktım, kısaca emerek çiğniyorsun; tat geldiği an çiğnemeyi bırakıyormuşsun. Ama çok pahalı. 3-4 paket sigara parası gidecek bu sefer de.Kisa vade icin nikotin sakizi daha mantikli olur banttan.
Bu da bir yöntem, fiyat sorun değilse ben olsan bant alırdım. Sakızın tadı kötüymüş duyduğuma göre.Kisa vade icin nikotin sakizi daha mantikli olur banttan.
Evet acimsi bir tat gelince yanagina alip bekletiyorsun, o his gidince tekrar cignemeye basliyorsun falan. Maalesef nikotinli sakiz oldugu icin ve isin icine pazarlama da girdigi icin pahali.Bu sakızın çiğneyiş şekline baktım, kısaca emerek çiğniyorsun; tat geldiği an çiğnemeyi bırakıyormuşsun. Ama çok pahalı. 3-4 paket sigara parası gidecek bu sefer de.
Ama bunu bırakan içiyor/çiğniyor. Ben bırakmayacağım. Ayrıca tam geçecek mi? Hayır, sigaradaki kadar nikotin yoktur büyük ihtimal.Evet acimsi bir tat gelince yanagina alip bekletiyorsun, o his gidince tekrar cignemeye basliyorsun falan. Maalesef nikotinli sakiz oldugu icin ve isin icine pazarlama da girdigi icin pahali.