Nakit aldıysanız metin olarak CİMER'e yazın. Kart ile aldıysanız slipi veya banka uygulamasından ekstreyi de ekleyin. Almadıysanız da sadece metin olarak CİMER'e yazın.
Esnaf sigaraya komisyon mu istiyor? Çakal ya. Hemen çökeceksin tepesine.
Önce POS cihazının bankasını ara. İşletme çakallık yapıyor de. POS'u ellerinden alsınlar. Dükkan internetsiz internet kafeye dönsün. Sonra alo 189 maliye hattına WhatsApp'tan konumu at. Vergi dairesini dükkana ortak et.
CİMER üzerinden şikayet oluşturabilirsin.
Gelir İdaresi Başkanlığı'nı (GİB) ALO 189 (VİMER) üzerinden arayarak vergi kaçırma bildirebilirsin ya da
Alışveriş yaptığın POS cihazının hangi bankaya ait olduğunu öğrenip o bankanın müşteri hizmetlerini arayıpm Bankaya yasa dışı komisyon alındığını bildirebilirsin.
Ödeme yaparken komisyon tutarını da içeren fişi ya da faturayı mutlaka iste ve onu da kanıt olarak sakla.
En sağlıklısı bir daha bu gibi esnaflardan alışveriş yapmamak.
Geçen bende aldım namussuz herif hiç söylemiyorda abi dedim niye söylemiyon karşıda market var neden senden alayım ya işte kazanamıyoruz o zaman satmıcan... Bu kadar it kopuk varken işimiz zor.
Bankanın çözüm merkezine bağlanın oradan işlemin tarihini ve tutarını belirtin kayıt alınmasını talep ediyorum olarak belirtin. Banka alınan kaydı ve işlemi inceleyecek pos sahibine durumu iletecek usulsüzlük sabit olduğunda pos cihaz anlaşmasını haklı olarak fesedecek. Sonuç olarak ya başka bankaya gidecek ya da sadece nakit işlem yapabilecek..
Esnaf sigaraya komisyon mu istiyor? Çakal ya. Hemen çökeceksin tepesine.
Önce POS cihazının bankasını ara. İşletme çakallık yapıyor de. POS'u ellerinden alsınlar. Dükkan internetsiz internet kafeye dönsün. Sonra alo 189 maliye hattına WhatsApp'tan konumu at. Vergi dairesini dükkana ortak et.
Tüccar POS cihazına para verip satın alıyor. Yani işletmenin demirbaşıdır kimse elinden alamaz. Devlete şikayet etmesi doğru olandır. Bankaya yapılacak şikayetinde bir sonucu olmaz.