Hayır, okuyamaz. Bir şeyi merak ediyorum: Neden "WhatsApp gibi mesajlarımızı okuyabilir mi?" diye soruyorsunuz? Signal, WhatsApp kalitesinde bir yazılım değil; WhatsApp'tan kat kat daha güzel bir yazılım. WhatsApp'ın arkasında Meta ve Zuckerberg var. Bu isimler teknoloji camiasında bana hiç güven vermeyen isimlerden. Google, Microsoft gibi şirketleri tercih ederim ama Meta'dan uzak durmak lazım.

WhatsApp okuyormuş. Bu yüzden şüpheliyim.
Kim diyor abi bunu Allah aşkına ya inanmayın saçma sapan şeylere.

Ayrıca, WhatsApp da okuyamaz. Onda da uçtan uca şifreleme var. Ben ilk okumada yanlış okuyup "WhatsApp gibi okuyamıyor mu?" gibi anladım. Böyle bir şey yok; olsaydı ortaya çıkardı.

Signal babanın hikayesini ise Can Değer çok güzel anlatmış.

Hayır, okuyamaz. Bir şeyi merak ediyorum: Neden "WhatsApp gibi mesajlarımızı okuyabilir mi?" diye soruyorsunuz? Signal, WhatsApp kalitesinde bir yazılım değil; WhatsApp'tan kat kat daha güzel bir yazılım. WhatsApp'ın arkasında Meta ve Zuckerberg var. Bu isimler teknoloji camiasında bana hiç güven vermeyen isimlerden. Google, Microsoft gibi şirketleri tercih ederim ama Meta'dan uzak durmak lazım.

Kim diyor abi bunu Allah aşkına ya inanmayın saçma sapan şeylere.

Ayrıca, WhatsApp da okuyamaz. Onda da uçtan uca şifreleme var. Ben ilk okumada yanlış okuyup "WhatsApp gibi okuyamıyor mu?" gibi anladım. Böyle bir şey yok; olsaydı ortaya çıkardı.

Signal babanın hikayesini ise Can Değer çok güzel anlatmış.

WhatsApp okuyormuş. Bu yüzden şüpheliyim.
Signal okuyamaz, uçtan uca şifreli ve açık kaynak. Okuyamadığını doğrulayabilirsin.

WhatsApp okuyabilir, uçtan uca şifreleme var ama kapalı kaynak. Mesajları okuyup okuyamadıklarını doğrulamayzsın. Zaten devletler için bilerek backdoor bırakıyorlar diye linç ediliyor. WhatsApp güvenli değil kısaca.

Signal'in istemcileri ve sunucuları açık kaynaklı. Kontrol ediliyor sık sık.
WhatsApp'ın ise hem istemcileri hem de sunucuları kapalı kaynaklı. Uçtan uca şifreleme var deseler bile bunu doğrulama şansımız yok WhatsApp için.

Devlet WhatsApp, Telegram ve Signal yazışmalarını okuyamıyor. WhatsApp ve Telegram konuşmaları görebilir. Signal diğerlerinden farklı olarak mesajları kendi de göremiyor. Devlet talep etse bile görüşmelerin kaydını veremez. WhatsApp, Türkiye talep ederse vermiyor. ABD talep ederse verir.