Bulba

Uzman
Yer
İzmir
Yaşadığım aşırı gelişmiş Türkiye muhitinde elektrikler aniden kesilip gelince 2 tane klimamız bozuldu ve masaüstü bilgisayarımda sorunlar çıktı. Bilgisayarım açılıyor ama PSU sesi aşırı fazla eskisine göre ve oyunlarda (özellikle sistemi yoran oyunlarda) yarım saat kadar oynadıktan sonra ekran donuyor ve bip bip bip sesler geliyor. Bir de ekran kartı fanlarının hızını arttırdıgım zaman PC donuyor. Ne yapmam lazım tavsiyeniz nedir? Akım korumalı priz alsam bundan sonra güvende olur muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam FSP kullanıyorum kalitelisinden. Eve yıldırım falan düşmedi ama bu kadar garip bir olay yaşamadım daha önce. Muhtelemen belediye de sallamayacak. Elimde kaldı her şey...

Sorunun PSU da olduğunu iyice teyit et derim varsa başka PSU dene çünkü ben ömrüm boyunca dalgalanmadan elektrik kesintilerinden bozulan PSU'ya rastlamadım kendim tecrübe ettim çok nadir yani içinde bir sürü koruma var ama ek olarak güvende olmak istiyorsan bu tarz ürünler kullanabilirsin:

Akım korumalı priz sadece yüksek akımdan korur, düşük akıma faydası olmaz. Elektrik kesintisine hiçbir faydası olmaz.
Online UPS veya Line UPS alabilirsiniz. Eğer şebekeden gelen elektrik kararsız ise tam voltaj veremiyor ise Online UPS almak mantıklı içerisindeki voltaj regülatöründen dolayı.