31988

Becerikli
Arkadaşlar, silahlı bir saldırı olsaydı kendinizi nasıl savunurdunuz? Ben olsam hızlıca kaçardım. Kendimize ait savunma aletimiz olmazsa yapabileceğimiz etkili bir şey yok. Sizin düşüncelerinizi merak ettim.

Karşındaki eğer kör değilse silahlının önüne veya görüş alanına çıkmanın mantığı yok kimse Matrix değil. Olabildiğince sessiz ve en son düşünülebilecek bir yerde sessizce beklerdim. Eğer silahlıya görünmeden kaçma yolum varsa da kaçardım. Tabii bu dediklerimi yazmak kolay ama olay anındaki korku ile kimse ne yapacağını bilemez.

Arkadaşlar, silahlı bir saldırı olsaydı kendinizi nasıl savunurdunuz? Ben olsam hızlıca kaçardım. Kendimize ait savunma aletimiz olmazsa yapabileceğimiz etkili bir şey yok. Sizin düşüncelerinizi merak ettim.
Sınıf basılırsa yapacak bir şey yok. Maraş canisini 2-3 kişi üstüne çullanarak durdurmuşlar sanırım. Bıçaklanarak geberdiği yazılıyor.

Benim senaryo şöyle; Sokakta olsaydı, kaçardım ve düz bir yolda gitmek yerine "sağdaki sokağa dön, soldaki sokağa dön" misali yolumu kaybettirmeye çalışırdım.

Okulun yüksek bir katında olsaydı; Yapacak hiç bir şey yok. Camdan atlasan gidersin.

Giriş katta olsaydık yine kaçmaktan başka yapacak bir şey yok. Savunmasız.

Benim senaryo şöyle; Sokakta olsaydı, kaçardım ve düz bir yolda gitmek yerine "sağdaki sokağa dön, soldaki sokağa dön" misali yolumu kaybettirmeye çalışırdım.

Okulun yüksek bir katında olsaydı; Yapacak hiç bir şey yok. Camdan atlasan gidersin.

Giriş katta olsaydık yine kaçmaktan başka yapacak bir şey yok. Savunmasız.
Ben her senaryoda kaçardım yüksek ihtimal.

Saldıran kişiyi tanımıyorsun silah eğitimi var mı bilmiyorsan o iş tehlikeli çok yakınımda ise 1-2 metre içerisindeyse hamle yaparım ama uzaksa hedef olmadan tüyerdim.

Silahın üstüne atlanılmaz ama dediğim gibi çok yakınsa elindeki tabanca ise üst sürgüsünü geri itersen ateş alamaz tüfek ise zaten namluyu kendinden uzağa çevirdiğin sürece sıkıntı olmaz.

Ayrıca kulağınız silah patlamasına alışık değilse anlık şok yapabilir.

Özellikle kapalı alanda böyle bir kavgada kulağının dibinde 12 kalibre tüfek patlarsa sersemleyebilirsin hiç silah sesi duymadıysan önceden bu da ölümüne sebep olabilir.

Elindeki tabanca ise üst sürgüsünü geri itersen ateş alamaz

"Üst sürgüsünü geri itersen" derken şundan mı bahsettin? Sürgüyü kendine çekmek olarak anladım. Yoksa görselde ki yönün tersine mi?

qwqwqqqq.webp

12 kalibre tüfek patlarsa sersemleyebilirsin hiç silah sesi duymadıysan önceden bu da ölümüne sebep olabilir.
Ben 1 metre yakından av tüfeği sesi duymuştum. 10-15 saniye civarı kulağım sersemlemişti :D 180 desibel ses çıkarıyor.