Makaleler
5
Silent-Hill-2-Remake-Milyon-Satar-Oldu.jpg

Yayıncı KONAMI, Silent Hill 2’nin yeniden yapımının 11 Ekim itibarıyla PC ve PlayStation 5’te dünya genelinde bir milyondan fazla sattığını açıkladı. Oyunun 8 Ekim’de piyasaya sürülmüş olması, bu başarıyı daha da etkileyici hale getiriyor. Eleştirmenler ve oyuncular tarafından büyük beğeni toplayan Silent Hill 2, Steam’de 23.6 bin eş zamanlı oyuncuya ulaştı ve incelemelerde %92.5 oranında…

Devamını Oku: Silent Hill 2 Remake, Bir Milyon Satış Rakamına Ulaştı
Kaynak: Techolay

Başyapıt diyenler zaten hayal görüyor.

2001 yılı için bir başyapıt ama oynanış konusunda vesaire değil. Tamamen felsefesinden ötürü. Günümüzde 2001 yılındaki o etkiyi yaratması hayal olur zaten.

Aslında günümüz hikaye anlatıcılığının bu kadar köreldiği bir sektörde, hayatında ilk defa seriye giriş yapacaklar için yine başyapıt olabilir.

2001 yılı için bir başyapıt ama oynanış konusunda vesaire değil. Tamamen felsefesinden ötürü. Günümüzde 2001 yılındaki o etkiyi yaratması hayal olur zaten.

Aslında günümüz hikaye anlatıcılığının bu kadar köreldiği bir sektörde, hayatında ilk defa seriye giriş yapacaklar için yine başyapıt olabilir.
Remake olarak şahsen vasat yapım, ne grafikleri güzel ne optimizasyonu.
6900XT'de 1080p 50 fps oynamaya çalışıyorum sürekli takılıyor oyun.

Onun dışında Cry of fear'a baya benziyor, bulmacalar güzel ortam ciciş.
Şunu biraz daha cilalayıp yapsalarmış tadından yenmezmiş, bıktım valla kasan oyunlardan.

hayatında ilk defa seriye giriş yapacaklar için yine başyapıt olabilir.
Silent Hill 2'yi ilk defa bu remake ile oynadım ve hikayesi hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan. Oynadım ve ortalama bir oyun olduğunu düşünüyorum, 2001'de başyapıt olabilir ama artık 2024'deyiz, bu tarz hikaye ve oynanış sıradan geliyor, o yüzden ortalama diyorum zaten.

Remake olarak şahsen vasat yapım, ne grafikleri güzel ne optimizasyonu.
6900XT'de 1080p 50 fps oynamaya çalışıyorum sürekli takılıyor oyun.

Onun dışında Cry of fear'a baya benziyor, bulmacalar güzel ortam ciciş.
Şunu biraz daha cilalayıp yapsalarmış tadından yenmezmiş, bıktım valla kasan oyunlardan.

Remake oynamak için hiçbir sebebim yok benim orijinal oyunu oynadığım için. Oyunun tüm olayı hikayesi ve atmosferi çünkü.
Orijinal oyunu başyapıt olarak değerlendiren insanlar da bu sebeplerden ötürü başyapıt diyor zaten.

Nerede neyin yaşanacağını, karakterlerin, evrendeki olayların ve simgelerin, finalin neyi temsil ettiğini bildiğim için hiçbir albenisi yok bu oyunun bende. Orijinal oyundaki kamera açısını falan ben daha çok beğeniyordum bu arada, oyuncuyu aşırı geriyordu çünkü. Hantal falandı ama yapmak istediği şeyi yapıyordu yani.

hikayesi hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan.

Az önce incelemenizi gördüm. Bitirdikten sonra da hiçbir fikir sahibi olmadığınız belli. Bunu yermek için söylemiyorum, kendiniz yazmışsınız zaten.

Oynadım ve ortalama bir oyun olduğunu düşünüyorum

Evet o sebepten olabilir yazdım.

Az önce incelemenizi gördüm. Bitirdikten sonra da hiçbir fikir sahibi olmadığınız belli. Bunu yermek için söylemiyorum, kendiniz yazmışsınız zaten.
Ben hikayesini zaten oyun bitirdikten sonra araştırıp öğrendim, normal bir insanın bu oyunu bitirip hikayeyi anlaması mümkün değil. Hikayeyi tam anlamıyla öğrendim ve çok da abartılacak bir şey yokmuş açıkcası, yıllardır "Silent Hill 2 şöyle iyi, böyle iyi diyenler vardı", açıkcası çok da bir şey yokmuş. Oyuna başyapıt diyenler genelde 2001 oyunun nostajik hissine kapılmış kişiler. Günümüzün başyapıt oyunları, bu oyunu ezip geçiyor, o yüzden bu oyuna başyapıt diyenlere hayal görüyor diyorum.

normal bir insanın bu oyunu bitirip hikayeyi anlaması mümkün değil.

Mümkün, oyunda zibilyon tane ipucu var düzgün araştırdığınız vakitte. Artık çoğu oyuncu her şeyi önlerine hazır olarak sunulmasını istediğinden ötürü bazı şeylere kafa patlatmak insanlara zor geliyor. Sanat eseri böyle çalışır. Bir müzisyenin müziğini ve ressamın yaptığı resimde anlatmak istediği şeyi direkt olarak anlamlandıramazsınız. Düşünüp kafa patlatmanız gerekir.

Hikayeyi tam anlamıyla öğrendim ve çok da abartılacak bir şey yokmuş açıkcası

Evet çünkü aradan 25 yıl kadar bir süre geçti. Benzer konseptte zibilyon tane oyun çıktı ve hepsini görüp sindirdiniz.
Yakın çevremde orijinal oyunu oynadıktan sonra yaptığımız tartışmalar da oyunun kıymetini arttırıyor zaten.

Orijinal oyundaki kamera açısını falan ben daha çok beğeniyordum bu arada, oyuncuyu aşırı geriyordu çünkü. Hantal falandı ama yapmak istediği şeyi yapıyordu yani.
Şu an sürekli duvarlara giren acayip bir kamera açımız var.

Milletin RE Remake'lerden daha iyi yazılarını görünce beklentiye girdim ama hayal kırıklığı oldu.
Teknik olarak dağlar taşlar var aralarında.

Milletin RE Remake'lerden daha iyi yazılarını görünce beklentiye girdim ama hayal kırıklığı oldu.

RE ve bu oyunu kıyaslayan bir milletten bir beklentin olmasın. Alakaları yok ki ben senin yerinde olsam direkt orijinal oyunu oynardım ama remake oynamışsın artık, dönmene gerek yok.

Şu an sürekli duvarlara giren acayip bir kamera açımız var.

Eski kamera açısında bu yoktu mesela bak. Düzgün çalışıyordu ve insanı aşırı derecede rahatsız ediyordu. Rahatsız etmesine rağmen düzgün çalışıyordu yani.