İnceleme Silent Hill F

Makaleler
1
Not: Silent Hill 2 Remake dışında hiçbir Silent Hill oyununun yanına bile yaklaşmadım, o yüzden bu benim ilk ciddi Silent Hill deneyimim olacak.

Dünyanın en iyi psikolojik korku serisi diye anılan Silent Hill serisinin son oyunu olan Silent Hill F'i 7 saatin ardından bitirdim ve deneyimlerimi sizinle paylaşacağım. Silent Hill 2 Remake benim oynadığım en iyi korku oyunuydu ve yeni Silent Hill oyunu çıkacağını duyunca beklentim biraz yüksekti. Ama maalesef Silent Hill F, beklentimin bayağı bir altında kaldı. İlk önce neler iyi, neler kötü, neleri beğendim, neleri beğenmedim, onlara bakalım.

Beğendiklerim:

Atmosfer ve ortam:
Silent Hill evreni her zaman bir bilinmezlik ve görünmezlik ile şekillendirilir ve bunu çok iyi yapar. Silent Hill F ise bunu dibine kadar, hatta Silent Hill 2 Remake'ten bile iyi yapıyor. Japon estetiği ve Silent Hill atmosferini birleştirmesi çok beğendiğim bir atmosfer oluşturmuş.

Karakter tasarımları: Karakter tasarımları Silent Hill 2 Remake'ten esinlenmiş gibi geldi bana ama güzel esinlenmiş. Hatta 2 Remake'ten bile daha iyi tasarımları var. Hem korkunç hem garip, mükemmel bir uyum.

Hikaye:
Silent Hill evreninde iyi ve derin bir hikaye olmazsa olmaz. Bu oyunda ise hikaye alttan veriliyor ama cidden kaliteli ve derin bir hikayesi var.

Beğenmediklerim:

Optimizasyon:
Yeni çıkan oyunlarda optimizasyon arar olduk. Silent Hill F bunun kötü bir örneği. Oyun durduk yere 5-10 FPS’ye düşüp öyle kalıyor, bazen donuyor. Shader'lar geç yükleniyor. Açıkçası optimizasyon anlamında büyük bir eksi verdim Silent Hill F'e.

Vuruş mekaniği: Saçma sapan combat mekanikleri ile doldurulmuş. Bir ara Silent Hill mi yoksa Resident Evil mı oynuyordum anlayamadım. Silent Hill denince kolay mekanikler akla gelir, ama burada yeni şeyler denemek istemişler ve ben beğenmedim.

Alım-Satım sistemi: Resident Evil 2’de olan alım-satım sisteminin aynısı burada da var. Bana göre iyi bir sistem değil ve Silent Hill oyununa hiç gitmemiş.

Hikayenin ilerleyişi: Silent Hill evreninde hikaye kısa kısa ilerler, ama burada bir anda farklı şeyler oluyor ve hikaye bir anda değişiyor. Oyuncu hiçbir şey anlamıyor ve bu bence kötü bir şey. Silent Hill oyunlarında bu önemli bir unsur.

Silent Hill F, beklentimin altında kaldı evet, ama yine de beğendiğim bir oyun oldu. Stilizasyonu, karakter tasarımları, hikayesi, atmosferi ve Japon estetiği cidden seriye iyi gitmiş. Klasik Amerika temasından bir anda 60'lar Japonyası'na geçmeleri ani olsa da güzel olmuş.

Puanım: 6.5/10

Oyunun dövüş kısmı hantal fakat atmosfer ve hikaye olarak iyi. Silent Hill 2 ile karşılaştırmak mantıksız. Yıllar sonra seri dirildi, farklı bir Silent Hill oyunu gördük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…