Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba hocalarım,

İstanbul'da yaşıyorum. Annem ben odada yokken camı kapatmış, camı açtığımda ise camın aşırı ısınmış olduğunu farkettim. Yani 5 saniye parmağınızı camın üstünde tutsanız parmağınızda hafif bir yanık oluşabilir, o derece. Ayrıca güneş direkt odama baktığından çok sıcak oluyor öğlenleri. Cam daha fazla ısınmasın diye camı odama bakacak şekilde sonuna kadar açtım, o sırada silikonun yerinden çıktığını farkettim. Silikona dokundum ve şekli bozuldu, yapısından anladığım kadarıyla silikon erimiş (🤯) çünkü bu kadar yumuşak değildi. Zaten silikonlar sonradan takılmıştı, tekrar para vermek istemiyorum, bunu direkt yerine takabilir miyim? Takmak için ne kullanmam gerek ve yine erimemesi için ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.

Tekrardan merhaba, sorunu çözdüm. Silikonu yapan camcıyı aradım ve gereken bilgiyi aldım. Silikonu yapıştırmak için normalde rastgele, sağlam ve camın plastiğiyle kaynaşmayan bir yapıştırıcı yeterliymiş. Ancak silikonu ısıya maruz bırakıp tekrar yapıştırabilirmişim ucuza mal olması için. Sadece yapışması gereken kısmı, yapısı bozulmayacak şekilde ateşle ısıttım. Sonrasında da oturması gereken yere iyice oturtup üstünü geçici olarak bantla kapladım. Şu an cam düzgün çalışıyor, iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör: