Şimdiye dek tek bir kişinin bile SIM kartının bozulduğuna şahit olmadım. Bu durumun nedenini anlamakta güçlük çekiyorum. İşin aslı nedir, arka planda ne gibi bir teknoloji yatıyor?

Şimdiye dek tek bir kişinin bile SIM kartının bozulduğuna şahit olmadım. Bu durumun nedenini anlamakta güçlük çekiyorum. İşin aslı nedir, arka planda ne gibi bir teknoloji yatıyor?
Valla sana denk gelmemiş hocam, benim 2 defa üst üste bozulmuşluğunu bilirim. :D

Benim SIM kart bozuldu mesela. 4-5 tane telefonda denedim SIM kart yok uyarısı veriyordu sonra ESIM'e geçtim.
Bir de telefon yüksekten düşerse zarar görüp bozulduğuda oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
SIM kart içinde 128 KB hafıza bulunduran basit bir bellek denebilir. Çok bir işlevi olmadığı için bozulması zor oluyor. IMSI kısmı artık eSIM ile normal telefona aktarılabiliyor. Günümüzde bir işlevi kalmadı.

SIM kartlar bozulmaz çünkü içinde hareket eden parça yok, çok basit bir çipten oluşuyor ve temas yüzeyi altın kaplama olduğu için kolay kolay aşınmıyor. Dayanıklı plastik içinde korunduğu için de yıllarca sorun çıkarmıyor.

SIM kartlar bozulmaz çünkü içinde hareket eden parça yok, çok basit bir çipten oluşuyor ve temas yüzeyi altın kaplama olduğu için kolay kolay aşınmıyor. Dayanıklı plastik içinde korunduğu için de yıllarca sorun çıkarmıyor.
Altın kaplama diyorsunuz ama altın kaplamayı tam anlamadım. Biraz daha açık belirtir misiniz?

Valla sana denk gelmemiş hocam, benim 2 defa üst üste bozulmuşluğunu bilirim. :D
Başıma böyle olay gelmedi. Umarım olmaz.