LGS öğrencisiyim. Deneme ortalamalarım 390. Sabah 8'de uyanıyorum okula gitmek için. 3'te eve geldiğimde çok uykum oluyor ama derste çalışmam gerektiğini biliyorum. Kahve yapıp akşam saat 11'e kadar uykulu bir şekilde ders çalışıp yatıyorum. Fakat okuldan gelince çok fazla uykum olduğu için fazla verim alamıyorum. Uyku problemimi nasıl çözerim?
Yani okul ortamınızı bilmiyorum ama öğretmenler ders işlemeye devam ediyorlarsa biraz sıkıntı. O zaman geceden düzgünce uykunuzu alıp eve gelince de 1 saatlik falan bir uykuya yatabilirsiniz.
LGS öğrencisiyim. Deneme ortalamalarım 390. Sabah 8'de uyanıyorum okula gitmek için. 3'te eve geldiğimde çok uykum oluyor ama derste çalışmam gerektiğini biliyorum. Kahve yapıp akşam saat 11'e kadar uykulu bir şekilde ders çalışıp yatıyorum. Fakat okuldan gelince çok fazla uykum olduğu için fazla verim alamıyorum. Uyku problemimi nasıl çözerim?
Ben uykum varsa dersi boş verip uyuyordum. Ya okulda ya evde sürekli yattım. Süreklilik önemli ama dozunda yapılmayan veya verim alınmayan ders yapılmasa daha yararlı olur. Okuldaki dersler yeterli oluyorsa uyu gitsin. Akşam 1-2 saat baksan bile o düzene uyduğunda ders notunda artış görürsün. Ben geçen sene LGS'ye girdim. Son 3-4 ay çalıştım ama telefon tablet bilgisayar sadece YouTube ve kısıtlı zamanlaydı. Ailemin zoruyla değil kendim istediğim için yaptım. Denemelerde aldığım notlar genelde 450-470 arasıydı. Bazı denemeler 490'a çıkıyordu. Sinan Kuzucu'nun yaptığı daha zor denemelerde ise 400'lerde not aldım. LGS notum 470. Şehrimin en iyi 3. fen lisesine gittim. Biraz çaba, dersleri dinlemek ve sınav disiplini, düzeni sağlamak gayet yeterli oluyor. Başarılar.
Bence çok yanlış bir yorum, YKS yolu liseden geçiyor. Hedefin YKS olmasa bile gittiğin lisenin niteliği yanındaki insanların kalitesini belirliyor zaten. Okul aynı müfredat aynı. Kaliteli insanların yanında senin de kaliten artıyor.
LGS dediğin YKS ile orantılı bir sınav bir kere.
İyi bir liseye gidersen iyi öğrenir zorlanmadan öğrenirsin.
Hatta ilerideki hayatın bile olabilir.
Şöyle rakip eleme tadında yorumlarda bulunmayın lütfen. Her sınav dikkate alınmalıdır.
LGS öğrencisiyim. Deneme ortalamalarım 390. sabah 8'de uyanıyorum okula gitmek için. 3'te eve geldiğimde çok uykum oluyor ama derste çalışmam gerektiğini biliyorum. Kahve yapıp akşam saat 11'e kadar uykulu bir şekilde ders çalışıp yatıyorum. Fakat okuldan gelince çok fazla uykum olduğu için fazla verim alamıyorum. Uyku problemimi nasıl çözerim?
Bu sırf yaşantın ile alakalı bir durum değil ben okula gitmiyorum ama sabah kalkıp akşam uyumama rağmen bitkinlik ve yorgunluk hissini üzerimden atamıyorum. Eğer göz altı torbaların şiş gibiyse, morluklar varsa, normal insanlara göre daha fazla uyuyorsan doktor kontrolünde takviye almak yeterli olabiliyor onun dışında yaşadığın yerin hava kalitesi ciddi anlamda senin uykunu etkiler.
Mavi ışığa maruz kalma durumuna göre de uyku sorunu oluşabiliyor benim ve senin gibi sınava hazırlanan öğrencilerin genel sorunu aslında bu mavi ışık sorunu, o kadar fazla maruz kalıyoruz ki uyku düzenimizi alt üst ediyor.
Yani kısaca vücudunda bir sorun olduğunu düşünüyorsan tahlil yaptırıp reçeteli vitamin al, ekran süreni azalt. Bunların dışında hava kalitesi iyi olan bir şehre taşın deme gibi bir lüksüm yok çünkü seninle ilgili bir durum değil. Ama şu kesin bu yaşadığın durumu tek sen yaşamıyorsun senin gibi çoğu kişi aynı sorundan muzdarip.