LGS dediğin YKS ile orantılı bir sınav bir kere.
İyi bir liseye gidersen iyi öğrenir zorlanmadan öğrenirsin.
Hatta ilerideki hayatın bile olabilir.
Şöyle rakip eleme tadında yorumlarda bulunmayın lütfen. Her sınav dikkate alınmalıdır.

LGS de 450 alan arkadaşım şu an ders bile çalışmıyor önemli olan lisedir aksi iddia edilemez.

Ben uykum varsa dersi boş verip uyuyordum. Ya okulda ya evde sürekli yattım. Süreklilik önemli ama dozunda yapılmayan veya verim alınmayan ders yapılmasa daha yararlı olur. Okuldaki dersler yeterli oluyorsa uyu gitsin. Akşam 1-2 saat baksan bile o düzene uyduğunda ders notunda artış görürsün. Ben geçen sene LGS'ye girdim. Son 3-4 ay çalıştım ama telefon tablet bilgisayar sadece YouTube ve kısıtlı zamanlaydı. Ailemin zoruyla değil kendim istediğim için yaptım. Denemelerde aldığım notlar genelde 450-470 arasıydı. Bazı denemeler 490'a çıkıyordu. Sinan Kuzucu'nun yaptığı daha zor denemelerde ise 400'lerde not aldım. LGS notum 470. şehrimin en iyi 3. fen lisesine gittim. Biraz çaba, dersleri dinlemek ve sınav disiplini, düzeni sağlamak gayet yeterli oluyor. Başarılar.

Bence çok yanlış bir yorum, YKS yolu liseden geçiyor. Hedefin YKS olmasa bile gittiğin lisenin niteliği yanındaki insanların kalitesini belirliyor zaten. Okul aynı müfredat aynı. Kaliteli insanların yanında senin de kaliten artıyor.

Okullarda nitelik mi kalmış, eğitim sistemi iyi olsa okullar nitelikli olsa sence ODTÜ mezunları işsiz mi kalırdı?

LGS de 450 alan arkadaşım şu an ders bile çalışmıyor önemli olan lisedir aksi iddia edilemez.

Okullarda nitelik mi kalmış, eğitim sistemi iyi olsa okullar nitelikli olsa sence ODTÜ mezunları işsiz mi kalırdı?

Mezunların işsiz kalmasını tartışmıyoruz burada. Senin gittiğin okuldaki sıranı paylaştığın insanların en az senin kadar çalışkan olmasından bahsediyoruz. 500 alan öğrencilerin yanında okumak demek senin sınıfındaki 30 öğrencinin hepsinin hocaların anlattığı bilgilerin tamamına sahip olduğu ve o bilgileri sınav esnasında stresi yöneterek sınavına aktardığı, bütün soruları doğrulukla çözdüğü anlamına geliyor. Yanındaki insanlar ne kadar çalışkansa sen de o kadar çalışkan olmaya itilirsin. Az veya çok. Sizin LGS ve YKS puanlarınızı, yerleştiğiniz okulları merak ediyorum.

Bu arada 450 alan arkadaşınızın şu an çalışmamasını anlayabiliyorum, çünkü ben de çalışmıyorum. LGS sınavından sonra biraz dinlenmek gerek. Tabii bu dersleri boşladığım anlamına gelmiyor.

Son düzenleme:
Mezunların işsiz kalmasını tartışmıyoruz burada. Senin gittiğin okuldaki sıranı paylaştığın insanların en az senin kadar çalışkan olmasından bahsediyoruz. 500 alan öğrencilerin yanında okumak demek senin sınıfındaki 30 öğrencinin hepsinin hocaların anlattığı bilgilerin tamamına sahip olduğu ve o bilgileri sınav esnasında stresi yöneterek sınavına aktardığı, bütün soruları doğrulukla çözdüğü anlamına geliyor. Yanındaki insanlar ne kadar çalışkansa sen de o kadar çalışkan olmaya itilirsin. Az veya çok. Sizin LGS ve YKS puanlarınızı, yerleştiğiniz okulları merak ediyorum.

Bu arada 450 alan arkadaşınızın şu an çalışmamasını anlayabiliyorum, çünkü ben de çalışmıyorum. LGS sınavından sonra biraz dinlenmek gerek. Tabii bu dersleri boşladığım anlamına gelmiyor.

Hiç yoktan sınıfta rahat şekilde ders işlersin ya da kendi halinde oturup bir şeyler yapmak istediğin zaman karışan eden olmaz, kötü puanla öğrenci alan liselerde çelik yelekle gezmek bile kişiyi korumuyor. İyi puanlı liselerde okumak her zaman daha iyidir belki farkında değiller ama çok iyi temel bilgi ediniyorlar üniversite sınavına da hazırlanırken diğerleri kadar zorlanmıyorlar.

Hiç yoktan sınıfta rahat şekilde ders işlersin ya da kendi halinde oturup bir şeyler yapmak istediğin zaman karışan eden olmaz, kötü puanla öğrenci alan liselerde çelik yelekle gezmek bile kişiyi korumuyor. İyi puanlı liselerde okumak her zaman daha iyidir belki farkında değiller ama çok iyi temel bilgi ediniyorlar üniversite sınavına da hazırlanırken diğerleri kadar zorlanmıyorlar.
Hak veriyorum, benim kendi okuduğum lisede kimse inek öğrenci değil. Herkes yeterince ders çalışıyor, kafa dinlemek isteyen uyuyabiliyor. Dersi dinlemek isteyen odaklanabiliyor. Herkes diğerlerine saygılı. Kötü okullarda da okudum. Hiç özendiğim ortamlar değil çoğu.