Check Engine
Becerikli
- Makaleler
- 1
LGS dediğin YKS ile orantılı bir sınav bir kere.
İyi bir liseye gidersen iyi öğrenir zorlanmadan öğrenirsin.
Hatta ilerideki hayatın bile olabilir.
Şöyle rakip eleme tadında yorumlarda bulunmayın lütfen. Her sınav dikkate alınmalıdır.
LGS de 450 alan arkadaşım şu an ders bile çalışmıyor önemli olan lisedir aksi iddia edilemez.
Ben uykum varsa dersi boş verip uyuyordum. Ya okulda ya evde sürekli yattım. Süreklilik önemli ama dozunda yapılmayan veya verim alınmayan ders yapılmasa daha yararlı olur. Okuldaki dersler yeterli oluyorsa uyu gitsin. Akşam 1-2 saat baksan bile o düzene uyduğunda ders notunda artış görürsün. Ben geçen sene LGS'ye girdim. Son 3-4 ay çalıştım ama telefon tablet bilgisayar sadece YouTube ve kısıtlı zamanlaydı. Ailemin zoruyla değil kendim istediğim için yaptım. Denemelerde aldığım notlar genelde 450-470 arasıydı. Bazı denemeler 490'a çıkıyordu. Sinan Kuzucu'nun yaptığı daha zor denemelerde ise 400'lerde not aldım. LGS notum 470. şehrimin en iyi 3. fen lisesine gittim. Biraz çaba, dersleri dinlemek ve sınav disiplini, düzeni sağlamak gayet yeterli oluyor. Başarılar.
Bence çok yanlış bir yorum, YKS yolu liseden geçiyor. Hedefin YKS olmasa bile gittiğin lisenin niteliği yanındaki insanların kalitesini belirliyor zaten. Okul aynı müfredat aynı. Kaliteli insanların yanında senin de kaliten artıyor.
Okullarda nitelik mi kalmış, eğitim sistemi iyi olsa okullar nitelikli olsa sence ODTÜ mezunları işsiz mi kalırdı?