Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Diğerlerine de yerleşim yerine en yakın olanları seçsen daha iyi olur. Hem diğerlerini boş bıraktığın zaman sistem kabul ediyor mu ki? Ben etmiyor diye hatırlıyorum.
Düzenleme: Aşağıdaki habere göre boş bırakamazsınız. 2025'de atılmış.
YKS SINAV MERKEZİ KAÇ TANE TERCİH EDİLMELİ?
YKS sınav merkezi tercihi yaparken en az 5 yer/merkez ya da il tercih edilmesi gerekiyor. Bu sayı, ÖSYM'nin sınav merkezlerini adaylara en uygun şekilde dağıtabilmesi için yeterli esnekliği sağlar. 5 tercih yapmak, sınav günü için daha fazla seçenek sunarak, adayların sınav merkezine erişimini kolaylaştırır. Ayrıca, tercih sıralamasında ilk iki tercih, adayın yaşadığı yer veya okulunun bulunduğu yere yakın yerlerden seçilmesi gerekiyor.
Diğerlerine de yerleşim yerine en yakın olanları seçsen daha iyi olur. Hem diğerlerini boş bıraktığın zaman sistem kabul ediyor mu ki? Ben etmiyor diye hatırlıyorum.
YKS SINAV MERKEZİ KAÇ TANE TERCİH EDİLMELİ?
YKS sınav merkezi tercihi yaparken en az 5 yer/merkez ya da il tercih edilmesi gerekiyor. Bu sayı, ÖSYM'nin sınav merkezlerini adaylara en uygun şekilde dağıtabilmesi için yeterli esnekliği sağlar. 5 tercih yapmak, sınav günü için daha fazla seçenek sunarak, adayların sınav merkezine erişimini kolaylaştırır. Ayrıca, tercih sıralamasında ilk iki tercih, adayın yaşadığı yer veya okulunun bulunduğu yere yakın yerlerden seçilmesi gerekiyor.
Mustafaymis
Uzman
İlk seçeneğe en yakın olduğunuz yeri diğerlerine de yakınlığa göre doldurursunuz. Boş bırakamıyorsunuz zaten.
Diğerlerine de yerleşim yerine en yakın olanları seçsen daha iyi olur. Hem diğerlerini boş bıraktığın zaman sistem kabul ediyor mu ki?
Bilmiyorum ki hocam seçip ileri dediğimde şehit yakını falan diye bir ekrana attı. Ben de direkt geri geldim.
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman düzenleme yapmanız daha doğru olacaktır.Bilmiyorum ki hocam seçip ileri dediğimde şehit yakını falan diye bir ekrana attı. Ben de direkt geri geldim.
Sağ olun hocam.