tear 32

Üstün
Makaleler
34
X’te sinek beynine oyun oynatıp farklı işler yaptıran paylaşımlar dolaşıyor. DOOM oynatan da var, Python öğrettiğini söyleyen de. Burada kullanılan şey canlı bir sinek beyni değil, sinir bağlantılarından yola çıkılarak hazırlanan bilgisayar modelleri.

İşin araştırma tarafında, Google Research ve ortaklarının duyurduğu erkek meyve sineği sinir sistemi haritası var. 166 binden fazla nöron ve yaklaşık 125 milyon bağlantı içeriyor. DOOM deneyini yapan Alex Wormuth da bu haritayı kullandığını söylüyor: Oyun görüntüsü ağa girdi olarak veriliyor, ağdaki etkinlik hareket komutlarına çevriliyor. Karakter hasar alınca da eğitim için bir geri bildirim gönderiliyor. Araştırma · DOOM deneyi

Ramp ise işi masraf kontrolüne taşımış. Şirketin açıklamasına göre fişi ayrı bir görüntü modeli okuyor, simüle edilen sinek ağı onay kararını veriyor. Bunun için 4.184 ağırlığı değiştirdiklerini söylüyorlar. Yani fişi okuyup her şeyi tek başına yapan bir “sinek muhasebeci” yok ama deney yine de ilginç. Ramp’in paylaşımı

Bir de “sinek beyni Python öğrendi” paylaşımı var. Onda yönteme dair pek bilgi verilmediği için tam olarak ne yaptığını söylemek zor. Beat Saber deneyinin geliştiricisi ise sistemin tek bir şarkıya uyarlandığını ve girdide tekrar oynatım verisi de kullandığını açıklamış. Videoları buna göre değerlendirmek lazım. Python paylaşımı · Beat Saber açıklaması

Bence asıl merak konusu, bu ağların çalıştıkları örneklerin dışında ne kadar işe yaradığı. Şimdilik demoları izlemek eğlenceli; yeni oyunlarda ve farklı görevlerde de sonuç alabilirlerse iş daha ilginç bir yere gider.

Zaten şimdi reklam bile geldi işte görmeyene göreceksiniz diye.

Rahmetli amcam tee 2002'de evimize geldiğinde TAEK'de proje müdürü iken, OTDÜ'lülerin platformlarında onlara geliyormuş quantum HDD'ler gelecekmiş haberleri.

Bana dediydi tunacım Pentium 4'ler 12 sene önce zaten vardı sadece arge için uğraşıyorlar, bunlar bizlere geliyor diye söylediydi.

2020'de rahmetli oldu coronadan.

En çok kavga ettiğim ama en çok da bilgi edindiğim adamdı.

Daire'de herkesin çok sevdiği çok kıymet ettiği adamdı.

Böbrek yetmezliği işte 30 yaşından beri. O kadar dayanabildi. 57 doğumlu idi .

Son düzenleme: