10710

Uzman
Yer
富士山(Mount Fuji)
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda ben, kardeşim ve kuzenim ile sinemaya gitmeyi planlıyoruz ancak aklımda takılan sorular var;
Benim gitmek istediğim filmde iki adet seçenek var, IMAX ve 2D. Bunlar arasında tam olarak ne kadar fark var? 100 TL farka değer mi sizce?
Ekran görüntüsü 2025-09-06 204227.webp

Sinema fiyatlarına biraz daha göz gezdirirken 2. gösterim denen bir olaya denk geldim. Neredeyse arada 2 kat fiyat farkı var. Ancak benim gitmek istediğim filmde bu şekilde bir seçenek yok. Acaba biletler ön satışta oluğu için olabilir mi?

Ekran görüntüsü 2025-09-06 204248.webp

Ayrıca yaş konusunda ne kadar anlayış gösteriliyor? Birisi kuzenimin olmak üzere iki adet ebeveynim sinemaya kadar eşlik edecek.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
IMAX normalde IMAX sensörlerle, IMAX forlatla kaydedilmiş bir kameradan çıkan görüntü. Türkiye’deki IMAX salonları aslında tam anlamıyla gerçek IMAX değil daha çok "IMAX Digita" denen kısaltılmış versiyonlar. Gerçek IMAX’te kullanılan 70mm film ya da özel lazer projeksiyon devasa, neredeyse kat boyu perdeler sunarken bizdeki salonlarda perde daha küçük, oran farklı ve çözünürlük sınırlı. Yani burada izlediğin deneyim standart sinemadan iyi ama Amerika'daki veya Kanada'daki o efsane "gerçek IMAX” seviyesinde kesinlikle değil. IMAX bir sensör boyutudur, devasa bir sensör boyutu, örneğin Oppenheimer'i dünya genelinde belli bir kitle dışında kimse cidden amacına uygun, o vaat edilen çift sensör boyutunda izleyemedi.

1757183205810.webp

Ayrıca Ankamall IMAX'in perdesi daha büyük iyi hoş ama çok eski bir IMAX teknolojisini kullanıyorlar. Yeni açılan Gordion AVM'deki IMAX salonu lazer teknolojisini kullanıyor. Perdesi Ankamall'a göre daha küçük ama görüntü ve ses kalitesi kat ve kat daha iyi diye duydum salonun.

Son düzenleme: