Bütçe
68000

acteon

Çalışkan
Başlıkta da göründüğü gibi sizce bu sistem alınır mı? DeepCool LE500 ve Kingston NV3 ile almayı düşünüyorum ancak 700W PSU biraz tırstırıyor açıkçası. Ayrıca belirtmem lazım ki şu anda 1080p bir monitörüm var ve önce sistemi alıp sonradan monitörü yükseltmeyi düşünüyorum, darboğaz ne kadar yapar? Lütfen AMD önermeyin.

Başlıkta da göründüğü gibi sizce bu sistem alınır mı? DeepCool LE500 ve Kingston NV3 ile almayı düşünüyorum ancak 700W PSU biraz tırstırıyor açıkçası. Ayrıca belirtmem lazım ki şu anda 1080p bir monitörüm var ve önce sistemi alıp sonradan monitörü yükseltmeyi düşünüyorum, darboğaz ne kadar yapar? Lütfen AMD önermeyin.
Sisteminizin alınıp alınmayacağına dair karar vermek için birkaç ana noktayı göz önünde bulundurmak faydalı olacaktır:

- Sistem Bileşenleri:
- İşlemci: Ryzen 5 9600X, iyi bir performans sunar ancak AMD istemediğinizi belirtmişsiniz, bu nedenle gelişmiş bir Intel alternatifi düşünmek gerekebilir.
- Ekran Kartı: PNY GeForce RTX 5070 Ti, 1080p çözünürlük için güçlü bir seçenek; çoğu modern oyunu yüksek ayarlarda oynatabilmekte.
- RAM: 32 GB DDR5, günümüzde oyun ve multitasking görevleri için yeterli bir bellek miktarı.
- SSD: 1 TB NVMe SSD, hızlı veri transferi ve sistem performansı açısından önemli bir avantaj sağlar.

- Güç Kaynağı (PSU):
- 700W PSU, belirtilen bileşenler için uygun görünüyor. Ancak, PSU'nun kaliteli bir markadan olması, stabilite açısından önemlidir. Eğer bu PSU, gerekli sertifikaları barındırıyor ve güvenilir bir markadan ise sorun yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

- Darboğaz Durumu:
- 1080p monitör ile başlayıp sonrasında yükseltmeyi düşünüyorsunuz. RTX 5070 Ti, 1080p çözünürlükte genelde iyi bir performans sunacaktır. Monitör güncellemesi yapmadığınız sürece mevcut donanım ile darboğaz oranı minimal olacaktır.
- Gelecekte 1440p veya 4K monitör alırsanız, işlemci yüksek yük altında kalabilir, ancak genel performansta önemli bir düşüş yaşanmayacaktır.

- Sonuç:
- Sistem bileşenleri toplamda, genel olarak oldukça iyi görünüyor. Eğer 700W PSU'nun kalitesinden eminseniz ve ekran kartı ile İşlemci yeterli performansı sağlayacaksa, bu sistemi almanız mantıklı olabilir.
- Ancak, alternatif olarak Intel tabanlı bir sistem arayışınıza yönelmek istiyorsanız, Intel Core i5 veya i7 modellerini incelemenizi öneririm.

Unutmayın, sizin için en uygun seçimleri yaparken bütçenizi ve özel ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız.