Sinirlendiğimde kendime hakim olamıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3586
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Çocuksun olay bu.

Böyle bir an sonrası pişmanlık çekiyor musun? Eğer çekiyorsan sinirlendiğin anda o pişmanlığı aklına getir ve kendini gökyüzünde süzülüyorsun gibi hayal et. Hafiflediğini düşün ve sinirinin yapay bir sinir olduğunu hatırlayarak bunu söndür.

Bak, nefret gibi öfke de önemli bir duygudur. Çok yıkıcıdır ve doğru şeylere yöneltmelisin.

Hocam mesela profil fotoğrafını görünce stres basıyor

Ama gerçekten artık büyük sorun olmaya başladı. Dediğiniz gibi bazen kendimi durdurmaya çalışsam da gözümden yaş geliyor resmen sinirden kendime hakim olamıyorum.

Bak şimdi bunu dedim diye forumun yarısı bana güler ama ciddi ciddi kök çakra yogası yapmayı düşünebilirsin.

Bunun dışında bu sinirinin kaynağı olarak başka bir şey olduğunu düşünüyorum. Bastırılmış bir kaynak varsa bunun üzerine düşünebilirsin. Mesela biri sana laf soksa, sonra odayı terk etse, yediğin lafla kalırsın ve patlamak için bir şey ararsın.

Aynen bunun gibi, sadece sana laf sokan şey hayatın kendisi ve hayatın kendisine patlayamadığın için (çünkü hayat bir insan değil) sinirini bu tarz şeylerden çıkarıyorsun. Bunlar ufak eşyalar çünkü daha ciddi bir şekilde sinirini atmaya da çalışmıyorsun. Bu ya senin büyümen gerektiğinden böyle ya da ailene ve arkadaşlarına olan sevgin, sinirinden daha büyük olduğu için bu anlamda kendini frenleyebiliyorsun.

Yani neticeye gelecek olursak gece kafanı yastığa vurduğun gibi düşünmeye başlayıp, uykuya dalana kadar bu tarz şeyler üzerinde git gel yapa yapa kendini keşfetmen lazım. İnsanın kendisi bir kara kutu ve her şey de o kara kutunun içinde.

Seni çaresiz bırakan zihinsel problemlerde bunu hatırla.

Deneyeceğim hocam, desteğiniz için teşekkür ederim iyi ki varsınız. Bu arada kök çakra yogası nedir?

Git tedavi ol kardeş bu ne?

Değer bilememek bu, yoksulluk görmemenden kaynaklanıyor olabilir. Bir kaç gün açlık challenge'i yap, kendine gelirsin bence.

Yapacak bir şey yok ya her daim sakin olacaksın ya da öfke krizleri geçireceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değer bilememek bu, yoksulluk görmemenden kaynaklanıyor olabilir. Bir kaç gün açlık challenge'i yap, kendine gelirsin bence.
Aslında değer bilen bir insanım. Bazen aşırı sinirlenince böyle oluyorum. Mesela normalde gözüm gibi baktığım cihazları sinirden parçalarken bulabiliyorum. Sırf bu yüzden pahalı aletlerimi ablama verdim ve 60Hz monitöre geçtim.

Yapacak bir şey yok ya her daim sakin olacaksın ya da öfke krizleri geçireceksin.
Hocam mesela Windows'taki optimizasyon sıkıntıları yüzünden bile sinirleniyorum bu yüzden Linux'a geçtim normalde öyle bir niyetim yoktu.

Psikiyatriye bir görünmen gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…