Peki bu 'Red' dedikleri tarife için ne gerekiyor, bilginiz var mı?
Vodafone'daki sınırsız tarifelere geçmek istiyorsanız önce Vodafone RED paketlerinden birine geçmeniz gerekiyor. 1-2 ay sonra uygulama size sınırsız tarifeleri listeliyor. Şu an bendeki önerilen tarifeler bu şekilde, hız sınırları yoktur, biri 12 ay, biri 24 ay.

Fakat size şu bilgiyi de vermek isterim, ben Vodafone'da 20 GB + sınırsız sosyal medya + Tiktok + Youtube + Whatsapp + Spotify kullanıyorum, kullanımlarımın neredeyse tamamı bu uygulamalarda olduğu için telefondaki internetim neredeyse sınırsız diyebilirim.
Ayrıca ayda istediğim bir zaman içinde açabileceğim 1 günlük sınırsız internet hakkım var var, onu aktif ettiğim zaman 24 saat boyunca hotspot da dahil tamamen sınırsız internetim oluyor, yani olası bir WiFi kesintisi durumunda her ay 1 gün garantim var.

Dosya Ekleri

• IMG_20251226_112935.webp
    IMG_20251226_112935.webp
    160,2 KB · Görüntüleme: 53
Peki bu 'red' dedikleri tarife için ne gerekiyor, bilginiz var mı?

Tarifler kişiye özel çıkıyor ilk başta alamıyorsunuz sanırım isterseniz müşteri hizmetleri veya bayiye sorabilirsiniz.

Hız sınırı olan tarife mevcut 5-10 Mbps gibi bir de hız sınırı olmayan var benim kullandığım onu tercih ederseniz hız sınırlaması olmaz bölgeniz de hangi hızı alıyorsanız o şekilde kullanırsınız.

Size sınırsız tarife çıkmıyorsa Vodafone hattı alıp herhangi bir tarifeye geçiş yapın Şikayetvar üzerinden sınırsız tarife istediğinizi belirterek şikayet yazın Vodafone müşteri hizmetleri sizi arayarak sınırsız tarifeye geçiş yapabilir. Arkadaşıma böyle yapmıştık bir gün sonra tanımladılar.

O neymiş öyle? İlk defa duydum. Yapılması basit bir şey mi?
Basit sayılır ama VPN sunucusu üzerinden aktarım yaptığı için hızı çok düşüren ve acil durumlar harici pek de işe yaramayan bir çözüm. Mesela diyelim sizin Whatsapp sınırsız paketiniz var, bir özel bir TLS VPN sunucusuna bağlanıyorsunuz ve bu sunucu ile yaptığınız iletişim sırasında tüm veri paketlerinin başındaki adres kısmına whatsapp.com yazıyorsunuz, siz aslında Steam'den oyun indiriyor bile olabilirsiniz ama tüm paketleriniz whatsapp.com yazısıyla gönderildiği için Vodafone sizi Whatsapp'a giriyorsunuz sanıyor ve sınırsız olarak sayıyor. Ama yapması ayrı dert, bilgisayara aktarması ayrı dert, internetin kesildiği acil durumlar hariç pek işe yaramıyor, VPN sunucusundan sürekli düşüyorsunuz falan zaten.