Roin

Çalışkan
Herkese iyi Sosyaller,

Normalde son 3 yıldır hep sinüzit olurum ve asla geçmiyordu. Bu sıralar sinüzit canımı çok sıkmaya başladı. Hem nefes alamıyorum hem de baş ve göz çevremde ağrılar var. Derslere odaklanamaz oldum bu yüzden. Bu sorunu yaşayanlar varsa tavsiyelerini bekliyorum.

Senelerce çektim, denemediğim şey kalmadı. Bir yerden sonra Otrivine bütün spreyi bağımlısı da olunca hayat kalitem iyice düştü ve baş ağrıları aldı başını gitti.

En son babamın da zoruyla 5-6 sene önce Gaziantep Sanko hastanesine gittim. Orada İlyas Dişikırık diye bir operatör beni ameliyat ederek burun kanallarımı açtı ve burun spreyinden zarar gören yumuşak dokuyu da düzeltti. O günden beri baş ağrısı nedir bilmem.

Ben burnum düz sanıyordum, bir taraftan kemik diğer taraftan et, kanalları kapatıyormuş. Dikkat er kötü doktor daha da kötü yapıyor bu işi. Burun ameliyatında mümkün mertebe tek atman lazım. O yüzden doktor ismi veriyorum. Çok da tatlı bir adamdı.

Bende de var maalesef. Öncelikle uzun saatler aç ve susuz kalmamalısın. O baş ağrısına sebebiyet veriyor. Bunun çok ciddileşir ise, ameliyatları var. Ama tekrarlar mı, doktorun takdiri oda.

Senelerce çektim, denemediğim şey kalmadı. Bir yerden sonra otrivine bütün spreyi bağımlısı da olunca hayat kalitem iyice düştü ve baş ağrıları aldı başını gitti.

En son babamın da zoruyla 5-6 sene önce Gaziantep sanko hastanesine gittim. Orada ilyas dişikırık diye bir operatör beni ameliyat ederek burun kanallarımı açtı ve burun spreyinden zarar gören yumuşak dokuyu da düzeltti. O günden beri baş ağrısı nedir bilmem.

Ben burnum düz sanıyordum, bir taraftan kemik diğer taraftan et, kanalları kapatıyormuş. Dikkat er kötü doktor daha da kötü yapıyor bu işi. Burun ameliyatında mümkün mertebe tek atman lazım. O yüzden doktor ismi veriyorum. Çok da tatlı bir adamdı.

2 özel hastane 3 devlet hastanesi doktoru muayene etti, film çekirdi ortak görüş ameliyatlık bir durum yok ancak çilesi her ay daha da artıyor.

Senelerce çektim, denemediğim şey kalmadı. Bir yerden sonra Otrivine bütün spreyi bağımlısı da olunca hayat kalitem iyice düştü ve baş ağrıları aldı başını gitti.

En son babamın da zoruyla 5-6 sene önce Gaziantep Sanko hastanesine gittim. Orada İlyas Dişikırık diye bir operatör beni ameliyat ederek burun kanallarımı açtı ve burun spreyinden zarar gören yumuşak dokuyu da düzeltti. O günden beri baş ağrısı nedir bilmem.

Hocam ameliyat olacağım zaten ama 18 olmamı bekliyor doktorlar. 1 yil daha mecburen çekmem lazım bu çileyi galiba. Ne yapsam ise yaramıyor. Doktora gidiyorum ilaç veriyor 2 hafta sonra bi baktım geçmeye başlamış hop tekrar başlıyor aynı şeyler. Hic bir çözümü yok mu bilmiyorum ama artık yaşama enerjimi aldı benden resmen. Yataktan çıkmak istemiyorum bu ağrıları yaşadığım zaman.

Hocam ameliyat olacağım zaten ama 18 olmamı bekliyor doktorlar. 1 yil daha mecburen çekmem lazım bu çileyi galiba. Ne yapsam ise yaramıyor. Doktora gidiyorum ilaç veriyor 2 hafta sonra bi baktım geçmeye başlamış hop tekrar başlıyor aynı şeyler. Hic bir çözümü yok mu bilmiyorum ama artık yaşama enerjimi aldı benden resmen. Yataktan çıkmak istemiyorum bu ağrıları yaşadığım zaman.
Gayet iyi anlıyorum. Benimki de aynen ekstrem bir duruma gelmişti. Doktorlar genelde antibiyotik verirler ki içerideki iltihap biraz kurusun ancak bu problemi kökünden çözmez.

Ben günde 12-13 saat falan uyuduğum halde yetmiyordu. Solunum çok önemli ve günümüzde 3-4 kişiden birisinde burun sıkıntısı olduğu söyleniyor.

Mecbur bekleyeceksin o zamana kadar, sonra da direkt ameliyat. Kortizollü burun spreyi yerine okyanus suyu dene. En azından bağımlı olmazsın, kalbin de kötü etkilenmez. O burun spreyleri kalbin başlıca düşmanı çünkü.

2 özel hastane 3 devlet hastanesi doktoru muayene etti, film çekirdi ortak görüş ameliyatlık bir durum yok ancak çilesi her ay daha da artıyor.
Elbette doktorların işine karışacak değilim ancak benim durumuma ameliyat şifa olmuştu.

Abartıyorum sanılmasın, gerçekten 5-6 senedir bit sefer bile başım ağrımadı. Önceden hem sinüzit hem de migrenim falan oldu.

Düzgün solunum olmayınca problemler ard arda yaşanıyor bünyede.

Aynı sorundan muzdaribim. İlaçlar, spreyler, antibiyotikler kalıcı veyahut uzun süreli çözüm sağlamıyor.

Doktorla konuştuğumda burun kanalların daralıyor demişti ve ameliyat önermişti, hayırlısı bakalım. 🤷🏿

@GIRD4P, ameliyat olduğunuz zaman hastane tarafından ne kadar ücret talep edildi, hatırlıyor musunuz?

Bende de sinüzit mi bilmiyorum ama son 1-2 aydır aralıksız bir şekilde özellikle akşam saatlerinde, ayakta durmadığım müddetçe neredeyse yarım saat, bir saat süren bir burun tıkanıklığı var. Eskiden nezle olunca olurdu sadece, şimdi durduk yere tıkanıyor. Burun eğriliği çocukken kontrol edilmiş ama yokmuş. Garip. Vicks ve Otrivine açıyor.