SheaN0

Çalışkan
Merhabalar.

TYT'den 1.100.000 sıralama yaptım. AÖF Bilgisayar Programcılığı yazayım dedim, zaten sıralamam çok kötü. Birinci sıraya Anadolu Üniversitesi, ikinci sıraya Atatürk Üniversitesi ve üçüncü sıraya İstanbul Üniversitesi yazdım. İlk ikisinin gelmeyeceğini zaten biliyorum ama üçüncünün gelme olasılığı çok yüksekti, ama yerleşemedim, neden?

Merhabalar.

TYT'den 1.100.000 sıralama yaptım. AÖF Bilgisayar Programcılığı yazayım dedim, zaten sıralamam çok kötü. Birinci sıraya Anadolu Üniversitesi, ikinci sıraya Atatürk Üniversitesi ve üçüncü sıraya İstanbul Üniversitesi yazdım. İlk ikisinin gelmeyeceğini zaten biliyorum ama üçüncünün gelme olasılığı çok yüksekti, ama yerleşemedim, neden?
1.1 milyonda da gelmesi mucize olurdu. Mevzu sıralamanın yetmesi değil, senden önceki adayların o kontenjanı tercih etmesi. Geçmiş olsun. Başka tercih yapmamış mıydınız?

Sıralamam yetmedi diye bir şey yok maalesef. O sıralamalar geçen senelerin yerleşen sonuçları. O verilere bakarak tahmini tercih yapıyoruz. Eğer bölüm yeni açıldıysa ilk senelerde doğal olarak sıralaması yüksek olacak. Bölüm tanındıktan sonra sıralaması düşecektir. Sizde de böyle bir olay olmuş olabilir. Kontenjanların azalması da sıralamayı geriye atar. Geçmiş olsun.

1.1 milyonda da gelmesi mucize olurdu. Mevzu sıralamanın yetmesi değil, senden önceki adayların o kontenjanı tercih etmesi. Geçmiş olsun. Başka tercih yapmamış mıydınız?
Başka tercih yapmadım. Aileme maddi destekte bulundum sımdıye kadar 20 yasındayım hıc calısamadım maalesef. Ek tercihlerde birseyler yapacagım artık

1 milyon sıralama yapan arkadaslarıma gelen bolumler var bana da gelır dedım gelmedı maalesef wep tasarım ve kodlama yazarım ek tercıhte