Selam dostlar,

Şirket çıkması araç alınabilir ancak tabii ki bütçe ve bazı istisnalar dahilinde düşünmek gerekir. Umarım hoşunuza gider. Size püf noktalarını öğretmeye çalışacağım. Eklemek istediğiniz yorum ve düşüncelerinizi beklerim. İyi sosyaller diliyorum.

Kilometre Problemi​

Malum, bu araçların en büyük derdi kilometre durumudur. Genellikle bu araçlarla fazla kilometre yapılır. Tabii ki bu her zaman böyle değildir. Yılda 20-25 bin km civarında kullananlar da var. Bu, en basit tahmin etme yöntemlerinden biridir ancak şunu unutmayın: Bir aracın kilometresini birden fazla beyinden silmek mümkündür. Hiçbir ekspertiz size bu konuda %100 güvence veremez.

otomag-7788-5ef07c99-9c59-4e0f-96b7-e1dcaa0df7fe_1920x1080.webp

Aşınma Durumu​

Buradan da tespit edilme ihtimali her zaman var. Ancak Türkiye'de profesyonel şekilde dokunuşlar yapıldığını unutmayın. Bu da kesin olarak tespit etmenizi zorlaştırır. Boyama, tamir ve restorasyon konularında korkunç derecede iyi işçilik çıkarabiliyorlar.

sirket-cikmasi-ve-korsan-taksi-araclarinin-gizli-yuzu-ekspertiz-raporlarinin-soyleyemedikleri...webp

Yakıt Deposu Girişi​

Eskiden taşıt tanıma sistemi vida yöntemiyle yapılırdı. UTTS ile birlikte artık yapıştırma tekniği de kullanılabiliyor. İlk bakmanız gereken yerlerden biri de orasıdır. Eğer ekstra vida deliği ya da yapışkan izleri görürseniz dikkatli olmanız gerekir. Her taşıt tanıma sistemine sahip araç, şirket çıkması değildir. Bunu kişi bazlı kullananlar da var. Ama zaten ne demiştik? Aşınma ve kilometre. Burada ufak bir ipucu vermiş olduk.

Adsiz-tasarim.webp

Bakım Durumu​

Genellikle şirket araçları bakımlı olur ancak her firma yetkili servisi tercih etmiyor. Yeni model olsa bile, özel servisler de kullanılabiliyor. Bu yüzden bir araca müthiş bakımlı ya da çok bakımsız diyemem. İyi usta bulmak artık zorlaştı. Hatta kullanılan lastik bile firma politikasına göre değişebiliyor. Şirket aracı alırsanız, detaylı ekspertiz dışında iyi bir kontrol daha yaptırmanızı öneririm. Çünkü bu araçları, çok berbat, normal veya çok iyi kullananlar şeklinde ayırmak mümkün.

e51d9559e4aa40f48b9bbaab31b47ddc-Buyuk.webp

Piyasası Hızlı Olan Araçlar​

Egea, Megane, Focus, Clio, i20 ve daha pek çok model sayabilirim. Özellikle dizel ve otomatik kombinasyonlarına dikkat etmek önemlidir. Dizel araçların azalması sebebiyle firmalar doğal olarak benzinli ve otomatik vitesli araçları da çokça tercih ediyor. İnce detaylara dikkat etmek size çok şey kazandırır.

sifir-ve-ikinci-el-araclar-icin-tarih-verildi-birden-yukselecek-uygun-araba-almak-icin-son-fi...webp

Son Sözler​

Toparlayacak olursam şahsen ben almam. Çünkü bu, aynı zamanda ciddi bir risktir. Bütçem yetmezse mecbur kalırsam belki alırım. Tabii zevkler ve renkler tartışılmaz. Siz de alırken bunlara dikkat ederseniz, en azından kafanızda bir şeyler şekillenecektir.

raw_el-sikisma-sekli-kalp-krizi-gecirme-riskini-ortaya-cikariyor_599621485 (1).webp

Bir sürü farklı kişinin doğru-yanlış kullanımıyla şekillenmiş bir araç benden uzak olsun 😂

Gerçekten de insanlar haklı. Bu konuyu kesinlikle güzelleştiremem. Ancak güzel bir örnek verebilirim.

Bir tanıdığım Volkswagen Bora marka bir araç aldı. Araç 500 bin kilometredeydi. Sadece bir kişi kullanmış ve bakımları hep aynı yerde yapılmıştı. Hayatımda bu kadar temiz bir şirket aracı görmemiştim. Araca 100 bin kilometre daha bindi ve 600 bin kilometreye ulaşınca sattı. Satıldığı dönem bile hâlâ gıcır gıcırdı. Piyasada böyle araçlar var ama mesele, denk getirebilmek.

Geçen kış İstanbul'dan gelme bir şirket aracı Hybrid Corolla aldık. Aracın bakımları yetkili serviste yapılmıştı. Fakat kilometresi yüksekti ve içinde mal taşındığı belliydi (çizikler vardı).

Geçen kış İstanbul'dan gelme bir şirket aracı Hybrid Corolla aldık. Aracın bakımları yetkili serviste yapılmıştı. Fakat kilometresi yüksekti ve içinde mal taşındığı belliydi (çizikler vardı).

Mesela babamın da bir şirket aracı vardı, pırıl pırıldı. Aracı zimmetleyen kişi, geri alırken çok şaşırmış. Babam işi bıraktığı için aracı teslim etti. Daha sonra aynı aracı başkasına devrettiler. Aracın son hâli ise içler acısıydı.

Mesela babamın da bir şirket aracı vardı, pırıl pırıldı. Aracı zimmetleyen kişi, geri alırken çok şaşırmış. Babam işi bıraktığı için aracı teslim etti. Daha sonra aynı aracı başkasına devrettiler. Aracın son hâli ise içler acısıydı.
Gerçekten nasıl kullanıldığı çok önemli. Şirket araçları birçok kişinin elinden geçiyor ve herkesin nasıl kullandığı belli değil.

Gerçekten nasıl kullanıldığı çok önemli. Şirket araçları birçok kişinin elinden geçiyor ve herkesin nasıl kullandığı belli değil.

Katılıyorum fiyatına aldanıyor insanlar genelde. Taksi çıkması, şirket araçları ve koşturma araçlarını tavsiye edemem.

Şirket araçlarında nadir de olsa çok temiz olanları çıkabiliyor.

Ben mecbur kalsam dahi şirket aracı almam. Gerekirse yaya gezerim yine de almam. Türkiye'de araba sahibi olmak lüks oldu. En bitik arabayı alsak bile bir o kadar daha bakıma ve tamire gidiyor. Bu kadar para verip bitkin arabayla dolaşmak bana mantıklı gelmiyor.

Ekstra olarak keko olarak adlandırılan gençlerin kendilerine göre kozmetik modifikasyonlar yapıp bindiği arabalar da tercih edilmemeli. Son zamanlarda hafif ticarilere sarmış durumdalar. Yazılımla beygir arttırıp sürekli yüksek stres ve yüksek hararetle motoru yoruyorlar. Bilen bilmeyen herkes yazılımla beygir arttırıyor. Bu önemli bir konudur. Her araca gitmez. Her an agresif sürüş peşindeler. Elektrik tesisatından bahsetmiyorum bile. Yürüyen meyhane gibiler. Seveni vardır, bilemiyorum. Ben stok araba severim. Markanın sunduğu orijinal aksesuarlar dışında aksesuar takmam. Fabrikadan nasıl çıkmışsa öyle kullanırım.