Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emrearas

Başarılı
Arkadaşlar Hepsiburada üzerinden dizmek istediğim bilgisayarın bütün parçalarının siparişini verdim, geldi. Sorunsuz topladım montajı yaptım ama ne yaptıysam ekran gelmedi. Ekran kartını taktım gelmedi, onbıard yaptım gelmedi. Kasaya güç geliyor ama hiçbir görüntü yok.

• Z790-A 7200 Anakart
  • i7-14700KF işlemci
  • MSI sıvı soğutucu
  • 980Pro SSD
  • MSI 750GF PSU +80 Gold

Dosya Ekleri

• 922A3D5F-A0F8-4E1B-9ED6-4812A1CA44BF.webp
    922A3D5F-A0F8-4E1B-9ED6-4812A1CA44BF.webp
    402,5 KB · Görüntüleme: 131
  • IMG_2011.webp
    IMG_2011.webp
    118,2 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_2012.webp
    IMG_2012.webp
    78,5 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geçmiş olsun. Soketi bozmuşsunuz. Garantiye başvurun diyeceğim ama kullanıcı hatası maalesef.

Edit: Bir maket bıçağının ucuyla elle düzeltilebilir ama ciddi ince iş gerektirir.

IMG_1879.webp
Gerçekten tam olarak resimdeki gibi mi sistem? Yani resimdeki hali ile mi açmaya ç.alıştın?

RAM satın almayı unutmuşsun o zaman. RAM olmadan görüntü gelmez.

Düzenleme: Sen yine de sistem özelliklerini bir yaz.

Arkadaşlar Hepsiburada üzerinden dizmek istediğim bilgisayarın bütün parçalarının siparişini verdim geldi sorunsuz topladım montajı yaptım ama ne yaptıysam ekran gelmedi ekran kartını taktım gelmedi onbıard yaptım gelmedi kasaya güç geliyor ama hiçbir görüntü yok.

Z790-A 7200 anakart.
i7-14700KF işlemci.
MSI sıvı soğutucu.
980Pro SSD.
MSI 750GF PSU +80 Gold.

Klavye ve mouse a elektrik gelmiyor gibi. RAM'leri doğru kanala taktığına emin misin?

Gerçekten tam olarak resimdeki gibi mi sistem? Yani resimdeki hali ile mi açmaya ç. Alıştın?

RAM satın almayı unutmuşsun o zaman. RAM olmadan görüntü gelmez.

Ekleme yapılmış hocam F5 atın.

@Emrearas, sanırım RAM'lerin RGB. Sistemin açık haldeki fotoğrafından yola çıkarak söylüyorum, RAM'lerin RGB'leri yanmıyor. Sanırım RAM'lerini tam montaj edememişsin.

RAM'lerini doğru kanallara tam olarak montajını yap. RAM'lerde problem olursa görüntü gelmez, siyah ekranda kalır sistem.

@Emrearas, sanırım RAM'lerin RGB. Sistemin açık haldeki fotoğrafından yola çıkarak söylüyorum, RAM'lerin RGB'leri yanmıyor. Sanırım RAM'lerini tam montaj edememişsin.

RAM'lerini doğru kanallara tam olarak montajını yap. RAM'lerde problem olursa görüntü gelmez, siyah ekranda kalır sistem.

Evet onu da söyleyeyim ilk başta RGB'leri yandı sonrasında ben, BIOS güncellemesi yaptım o yüzden ekran gelmiyor sandım. BIOS'u güncelleyince onun ışıkları da gitti.

Öncelikle anakartın Z790-A değil, Z790-A WIFI. Bunu bir düzeltelim.

Taktığın işlemci 14700KF, Raptorlake Refresh bir işlemci ve çalışması için 7E07vA7 BIOS gerekiyor.

İlk olarak BIOS'u 7E07vAA sürümüne güncelleyerek başlayalım:

Şimdi bir MSI BIOS Flashback+ rehberi yazacağım.

@Emrearas , Demek sistemi ilk çalıştırdığında görüntü gelmiş, bir sorun yokmuş. Sonrasında BIOS güncellemişsin. Güncelleme sonrasında görüntü gelmiyormuş. Böyle ayrıntıları anlat mutlaka.

BIOS güncellerken neler yaşadın? Ters giden bir şey oldu mu? Nasıl güncelledin, hangi işlemleri yaptın?