Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Bilgisayar özellikleri:
i3 12100F, MSI H610M-E, 8x2 3600MHz, FSP 550W 80+, WD blue 500GB NVMe M.2 (İtopya'dan sıfır alındı)

MSI Gaming X 1060 6 GB.

Merhaba,
Bilgisayarın şöyle bir sorunu var: Bir süre (1 saatten kısa) bilgisayarı kullanırsam (oyun vs. oynarsam) bir anda ekran gidiyor ve ekran kartının fanları maksimum hıza çıkıyor. Sıcaklık değeri olarak 63°'yi geçmiyor hiç. Bir süre arka plan sesleri gelmeye devam etse de sonrasında sesler de kesiliyor.

Daha sonra kasa açılmıyor, VGA ışığı yanıyor ve 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyor.

Bu sorunu, anakartın Resized-Memory özelliğini kapatarak 1 haftaya yakın bir süre çözmüştüm, hiç sorun çıkmamıştı.
Ancak bugün Minecraft oynarken yine aynı şeyler oldu. Şu an sistemi açıp da BIOS'u kontrol edemiyorum. Sizce sorun ne olabilir? Ekran kartında sorun yok, başka bir sistemde test yaptım, gayet düzgün çalışıyordu yükte vs. PSU kontrolü için OCCT kullandım ve sorun çıkmadı, zaten ekran kartı hariç sistem sıfır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bir güncelleme yapayım :
MSI Gaming X 1060 6G modelimi Asus Dual 1060 6G ile değiştirdim. Şu an sistemde sorun yok. MSI modeli başka bir sistemde de görüntü vermedi. Şu an kartın sorunu ne bilmiyorum ama sorunun kartta olduğu kesinleşti. Tam olarak sorun neymiş öğrenince ekleyeceğim.