Testo Unit 52

Üstün
Makaleler
4
Yaklaşık 60.000 TL bütçem var. Bu para enflasyondan etkilenmeyecek şekilde yatırımda duruyorsa ve aşırı bir aciliyet yoksa, sizce yeni sistem şimdi mi toplanmalı, yoksa Ryzen 10000, RX 10000 veya RTX 6000 serileri mi beklenmeli?

Üniversiteler açıldığında elimde bilgisayar olmayacak. Buna göre yorum yaparsanız sevinirim.

Not: Bölüm için bilgisayar yerine tablet alacağım. Bilgisayar daha çok oyun amaçlı olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bekleme. O dediklerin yıllar sonra ve hiç beklediğin zamana değmeyecek şekilde çıkacak. RTX 5000 serisinde bu durumu fena bir şekilde. Paran olduğu veya iyi bir indirim gördüğün zaman en iyisini al gitsin.

Hocam yeni teknolojiler özellikle düşündürtüyor. NVIDIA'da yapıyordu eski serilere getirmeme şimdi de AMD yapmaya başladı. Bildiğim kadarıyla 9000 serisi dışında FSR4 desteklemiyor.

Şimdiden DDR5'li hazır sistem almanı tavsiye ederim. Artık teknoloji gelişti ve eskiden aldığımız hazır sistem PC'ler de 3-5 sene sonra mecburen tekrar farklı hazır sistem almak durumunda olmayacaksın sadece zamanla parça değiştirerek devam edebilirsin. NVIDIA artık daha ne teknolojisi geliştirecek 3060 sistemler paşa gibi takılıyor.

Şimdiden DDR5'li hazır sistem almanı tavsiye ederim. Artık teknoloji gelişti ve eskiden aldığımız hazır sistem PC'ler de 3-5 sene sonra mecburen tekrar farklı hazır sistem almak durumunda olmayacaksın sadece zamanla parça değiştirerek devam edebilirsin. NVIDIA artık daha ne teknolojisi geliştirecek 3060 sistemler paşa gibi takılıyor.

Zaten bu bütçeye rahat AM5 sistem geliyor ondan yana sıkıntı yokta beklemili miyim yeni teknolojileri yoksa alıp geçmeli miyim sistem?

Ben yerinde olsam tableti 6 yıl sıkıntı çıkarmayacak sağlam bir model seçerdim. Kalan bütçe ile PC'ye bakardım.

Şahsen ben PC almak dışında böyle yapacağım, oyun falan sarmıyor artık ya :).

Zaten bu bütçeye rahat AM5 sistem geliyor ondan yana sıkıntı yokta beklemili miyim yeni teknolojileri yoksa alıp geçmeli miyim sistem?

NVIDIA için 5000 AMD için 9000 serisi almanı tavsiye ederim. Marka kişiden kişiye değişir. Zaten bu ekran kartları teknolojik olarak bayağı ilerideler. Biri yapay zeka diğeri saf güçte önde bunun ayrıntısına girmeyeceğim. Senin tercihin senin kararın.

Yaklaşık 60.000 TL bütçem var. Bu para enflasyondan etkilenmeyecek şekilde yatırımda duruyorsa ve aşırı bir aciliyet yoksa, sizce yeni sistem şimdi mi toplanmalı, yoksa Ryzen 10000, RX 10000 veya RTX 6000 serileri mi beklenmeli?

Üniversiteler açıldığında elimde bilgisayar olmayacak. Buna göre yorum yaparsanız sevinirim.

Not: Bölüm için bilgisayar yerine tablet alacağım. Bilgisayar daha çok oyun amaçlı olacak.

Bekleme AM5 zaten desteği bayağı olacak.