Dosya Ekleri

• IMG_2874.webp
    IMG_2874.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 39
Evet arkadaşlar sorum bu, kondansatöre dokunurken PC kapalıydı ama güç veriliydi. Sizce bir zarar vermiş miyimdir?

Kapalı bir sistemde devredeki güç kesiliyken kondansatöre dokunmanın zararından bahsediyorsan kondansatörün kapasitesine göre çarpılma ihtimalin olur o kadar, senin dokunmanla kondansatörün içerisindeki güç boşalmaz yani bir şey olmaz ama daha yeni gücü kesilmiş bir kartta AA hadi ben şuna bir dokunayım dersen çarpılabilirsin yani özetle tavsiyemiz gördüğün her kondansatöre dokunmaman yönünde olur.

Kapalı bir sistemde devredeki güç kesiliyken kondansatöre dokunmanın zararından bahsediyorsan kondansatörün kapasitesine göre çarpılma ihtimalin olur o kadar, senin dokunmanla kondansatörün içerisindeki güç boşalmaz yani bir şey olmaz ama daha yeni gücü kesilmiş bir kartta AA hadi ben şuna bir dokunayım dersen çarpılabilirsin yani özetle tavsiyemiz gördüğün her kondansatöre dokunmaman yönünde olur.

Hocam güç veriliydi sisteme dokundum 5 6 saniye kadar bu kondansatörede katı polimer kondansatörmü ne deniyormuş galiba zarar falan verip ömrünü kısaltmış mıyımdır.

Hocam güç veriliydi sisteme dokundum 5 6 saniye kadar bu kondansatörede katı polimer kondansatörmü ne deniyormuş galiba zarar falan verip ömrünü kısaltmış mıyımdır.

Kondansatörün ömrü dokunmayla azalmaz ama yüksek oranda çarpılma ihtimalin olur tehlike orada zaten.
Kendi elinle dokunmayı geç herhangi iletken bir malzeme ile de dokunamazsın içi doluyken yaptığın zaman kısa devre olursa kondansatör patlar yani kısaca dokunmamak en mantıklısı.
Bu bahsettiğim kondansatörler için genel olarak bilinen bir şey çarpılma durumu kondansatörün kapasitesine bağlı ama düşük kapasiteli bir kondansatöre dokunursun bir şey yapmaz gün gelir daha büyüğüne dokunursun o zaman kendini hissettirir.