ozbyymurat

Çalışkan
  • Anakart: ASUS Prime B550M A
  • İşlemci: AMD Ryzen 5600X
  • Ekran Kartı: AMD RX 6600 XT
  • İşletim Sistemi: Windows 10
Merhaba öncelikle. Bilgisayarım yüksek-orta gereksinimli (Rust-Bannerlord) oyunlarda mavi ekran vererek kapanıyor veya yeniden başlatıyor. Önceden de kapanıp açılma sorunu yaşıyordum ama o CPU sıcaklığından dolayıydı bu sefer oyuna girdiğimde sıcaklık 65-70 civarı takılıyor. Max 80 oluyor ama anlık donup mavi ekran veriyor.

Minidump dosyasına işlenmiyor o yüzden Minidump dosyasını buraya atamıyorum.

Ayrıca BIOS ve driver güncelleştirmelerini de kontrol ettim kısa süre önce format atmıştım ve şimdi sadece oyun olarak Rust var.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS sıfırlamak çözüm olabilir ayrıca mavi ekran hatasındaki kodu da internette aratıp çözüm arayabilirsin.

Mavi ekran kodu gözükmüyor. Mavi ekranı yediğinde hani televizyon falan hata verir ya, böyle pikselleşme olur, kararma olur, işte öyle oluyor. BIOS'u da güncelledim ama sıfırlamayla farkı varsa sıfırlayayım.

EXPO XMP OC gibi ayarlar yapıyor olabilir. İlk onları kapatmak yani sıfırlamak ile başlamak en iyisi. Sonra RAM veya RAM'leri tek tek denemek. İşlemci soğutucusunun tam oturduğundan emin ol. Montajda altında sökülmesi geren şeffaf koruma bandını bazen sökmeden kullananlarda olabiliyor. Ve tüm güç kabloları kontrol et tam oturmuşmu ya da tek tek söküp bak, yanma erime gibi bir durum var mı?

EXPO XMP OC gibi ayarlar yapıyor olabilir. İlk onları kapatmak yani sıfırlamak ile başlamak en iyisi. Sonra RAM veya RAM'leri tek tek denemek. İşlemci soğutucusunun tam oturduğundan emin ol. Montajda altında sökülmesi geren şeffaf koruma bandını bazen sökmeden kullananlarda olabiliyor. Ve tüm güç kabloları kontrol et tam oturmuşmu ya da tek tek söküp bak, yanma erime gibi bir durum var mı?

Hocam dediğiniz gibi her şeyi yaptım. En son olarak da RAM'leri tek tek denemeye karar verdim. 8+8 16 GB RAM'im vardı toplam, birisini çıkarttım ve şu anda oyunda hem FPS yükseldi hem de şu an mavi ekran vermedi oyunda. Biraz daha test edip eğer mavi ekran yemezse yeniden RAM'i takarak bir daha deneyeceğim.

RAM'ler farklı mı model yazar mısın? Ayrıca memtest ile test edersen sorunlu RAM ise onu da anlarız.

Ayrıca RAM'lerin ucunu silgi ile temizleyebilirsen iyi olur. Bazen o da çözüm olabiliyor.

Hocam bir tane RAM'i çıkarıp taktım şu an herhangi bir kapanma veya mavi ekran sorunu yok. Yardımlarınız için teşekkür eder iyi günler dilerim <3

Dosya Ekleri

• B6180DE7-C509-4439-9056-F9D4C407E9B3.webp
    B6180DE7-C509-4439-9056-F9D4C407E9B3.webp
    235 KB · Görüntüleme: 52