Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

2230

Uzman
Makaleler
21
Bazı konular görüyorum, FPS drop yediğini anlatıyor fakat sistem özelliklerini yazmamış.

Sistem özellikleri yazılmadıysa konu onaya gönderilmesin. Zorunlu alan olsun. Sistem özelliklerine nasıl bakacağını bilmeyenler için mavi ekran kategorisindeki gibi bir rehber tarzında konu açılabilir.

Son düzenleme:
Artı 13 Eksi
Bazı konular görüyorum, FPS drop yediğini anlatıyor fakat sistem özelliklerini yazmamış.

Sistem özellikleri yazılmadıysa konu onaya gönderilmesin. Zorunlu alan olsun. Sistem özelliklerine nasıl bakacağını bilmeyenler için mavi ekran kategorisindeki gibi bir rehber tarzında konu açılabilir.
Hocam sizden ve vaktini çaldığım herkesten çok özür dilerim. Konuyu ben açmıştım. Zaten yazacaktım sistem özelliklerini fakat konuyu açtığım zaman dışardaydım, epey bir acelem vardı, o anda unutmuşum. Lütfen hakkınızı helal edin. Ben hatamı anladım zaten. Bir dahakine daha dikkatli olacağıma söz veriyorum.

Teknoloji forumundayız, en azından sistem özelliklerini yazmak zorunlu olmalı. Bildirim şeklinde "sistem özelliklerinizi yazdığınızdan emin olun, nasıl yapılacağını bilmiyorsanız şu konuya göz atın" tarzı bir uyarı yeter de artar.

Hocam sizden ve vaktini çaldığım herkesten çok özür dilerim. Konuyu ben açmıştım. Zaten yazacaktım sistem özelliklerini fakat konuyu açtığım zaman dışardaydım, epey bir acelem vardı, o anda unutmuşum. Lütfen hakkınızı helal edin. Ben hatamı anladım zaten. Bir dahakine daha dikkatli olacağıma söz veriyorum.
Sadece siz değil başkaları yaptığı için de konu açmak istedim sadece sizlik değil yani canınızı sıkmayın.

Öneri sahibinin istediği şey zorunlu bir alan. Konu açarken doldurulması zorunlu bir alan uyarısı olabilir. Bu işlerden anlamıyorum ama sanırım bunun yapılacağı şeye "eklenti" diyorsunuz, o halde eklenti ile yapılabilir. Yine öneri sahibinin belirttiği gibi sistem özelliklerinin nasıl öğrenileceğine dair bir konu hazırlanır ve sabitlenir. Ben bu haliyle mantıklı buldum ve artıladım.

Şöyle bir senaryo kurguladım kafamda:
  • Kullanıcı konu oluştururken başlık ve metini yazar.
  • Metin kısmının hemen altında doldurulması zorunlu olan bir sistem özellikleri alanı vardır. Hatta bu alanın altında daha önce sistem özelliklerinin nasıl öğrenileceğine dair hazırlanan konunun linki bırakılır, "Sistem özelliklerini nasıl öğreneceğini bilmiyorsanız tıklayın." şeklinde. Ama kullanıcı dalgınlıkla burayı atlar ve konu oluşturmak için gereken butona basar.
  • Kullanıcı butona basar basmaz ekran kullanıcıyı hemen sistem özellikleri alanına atar ve kırmızı renk ile "Bu alanın doldurulması zorunludur." uyarısı verir. Ya da butona basar basmaz ekrana bir uyarı kutusu açılır ve "Sistem özellikleri alanı doldurulması zorunludur." uyarısı alabilir.
  • Dalgın olan kullanıcı artık sistem özelliklerini yazarak eksik kısmı tamamlar ve konusu moderatör onayına sunulur.

Normal bir kullanıcısın. Bilgisayarda bir sorun yaşıyorsun ve internette gördüğün rastgele bir foruma kayıt oluyorsun. Sonra sorunun için bir konu açıyorsun ve forum sana sistem özelliklerini söylemeni dayatıyor. Sen de "Ya arkadaş benim derdim bu mu?/ Bu ne ya." gibi şeyler diyip başka foruma gidiyorsun. Yeni kullanıcılar ve bilgisayardan çok anlamayanları yok eder bu öneri. Forumun iyiliği için gelmemeli. Sistem özelliğini sormak size göre zaman kaybı ise sormayın ve başka konulara bakın.

Normal bir kullanıcısın. Bilgisayarda bir sorun yaşıyorsun ve internette gördüğün rastgele bir foruma kayıt oluyorsun. Sonra sorunun için bir konu açıyorsun ve forum sana sistem özelliklerini söylemeni dayatıyor. Sen de "Ya arkadaş benim derdim bu mu?/ Bu ne ya." gibi şeyler diyip başka foruma gidiyorsun. Yeni kullanıcılar ve bilgisayardan çok anlamayanları yok eder bu öneri. Forumun iyiliği için gelmemeli. Sistem özelliğini sormak size göre zaman kaybı ise sormayın ve başka konulara bakın.
Dxdiag yazıp ekran görüntüsü atmak bu kadar zor mu? Bilmeyenler bile bilgilendirici konu açılıp kategoriye sabitlenirse kolayca yapabilir. Ayrıca sorunun erken çözülmesi için zaman kaybı dedim ben.

Dxdiag yazıp ekran görüntüsü atmak bu kadar zor mu? Bilmeyenler bile bilgilendirici konu açılıp kategoriye sabitlenirse kolayca yapabilir. Ayrıca sorunun erken çözülmesi için zaman kaybı dedim ben.
Adam bilmiyor olabilir? Bunun için konu okumak istemeyecek, kendi sorununu çözmek isteyecek. Bu öneri yeni kullanıcı düşmanı.

E konu açılınca yine sorulacak ve bilmediği için adama öğretilecek, aynı mavi ekran kategorisinde olduğu gibi bir rehber tarzında konu açılıp sabitlenir, yapamayanlar oradan bakıp yapar.
Adamın bilgisayarı açılmıyor ve özelliklerini bilmiyor. Nereye dxdiag yazacak güzel arkadaşım? Senin önerin hem yeni kullanıcılara uygun değil hem de acemilerin bazı teknik sorunlarına uygun değil. İşini bilen kişi zaten özelliklerini yazar. Ayrıca sırf özellik yazmadı diye konu silmek foruma kullanıcı kaybettirir, hele bir de daha yeni açılmış kullanıcı isteyen bir forum için berbat bir durum bu. Böyle bir öneri yerine kişinin kendi isteğine bağlı olarak bilgisayar özelikleri anketi eklersin isteyen doldurur istemeyen ya da bilmeyen doldurmaz. Bitti gitti uzatmanın lüzumu yok.