Sistemi prize taktigimda klavye mouse ışıklari bir anligina yanıp sönüp tekrar yanıp sönüyordu. Güç tuşuna bastığımda güç gelmiyordu. Ben de güç kaynağını başka sisteme takip denedim ve aynı sonuçları aldım. Ama aynı anakarta farklı PSU takınca çalıştı. Demek ki sorun PSU'da. Olayı anlatayım, ben normalde bilgisayarı hiç prizden çıkarmam, hep klavye mouse ışıklari yanar ama 2 gün önceki gece elektrikler gidiyordu ve ben de ne olur ne olmaz fişten çektim. O zamana kadar ışıklar normal şekilde duruyordu. Dün çalıştırmayı denedim ama bu durumla karşılaştım. Garanti kabul eder mi?

Sistemi prize taktigimda klavye mouse ışıklari bir anligina yanıp sönüp tekrar yanıp sönüyordu. Güç tuşuna bastığımda güç gelmiyordu. Ben de güç kaynağını başka sisteme takip denedim ve aynı sonuçları aldım. Ama aynı anakarta farklı PSU takınca çalıştı. Demek ki sorun PSU'da. Olayı anlatayım, ben normalde bilgisayarı hiç prizden çıkarmam, hep klavye mouse ışıklari yanar ama 2 gün önceki gece elektrikler gidiyordu ve ben de ne olur ne olmaz fişten çektim. O zamana kadar ışıklar normal şekilde duruyordu. Dün çalıştırmayı denedim ama bu durumla karşılaştım. Garanti kabul eder mi?
  • Sorununuzun güç kaynağında (PSU) olduğu anlaşılıyor. Eğer aynı PSU’yu farklı bir sistemde denediniz ve sonuç aynıysa, bu PSU'nun arızalı olduğunu gösterir.
  • PSU’nun belirli bir zaman diliminde (elektrik kesintisi sonrası) çalışmaması veya yanıp sönmesi, iç bileşenlerin zarar görmesine neden olmuş olabilir.
  • Garanti durumu için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Garanti belgelerinizi ve satın alma fişinizi kontrol edin.
- Garanti şartlarını okuyarak, güç kaynağının garanti kapsamına girip girmediğini belirleyin. Genellikle kullanıcı hatası olan durumlar garanti kapsamında olmaz.
- Üreticinizin müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek durumu açıklayın. Garanti talebinizi iletin ve gerekirse arızalı ürünü onlara gönderin.
  • Eğer garanti kapsamındaysa, PSU'nun değiştirilmesini veya tamir edilmesini isteyebilirsiniz.
  • Durumunuzu net bir şekilde açıklamak ve sorunun tarihini belirtmek, işlemlerinizi hızlandırabilir.

Herhangi bir başka konuda yardımcı olabilirim.