mukar41

Uzman
Merhabalar, herkese iyi günler.

Kendime bir kasa toplayacağım ve uzun yıllardır yapmadığım için sizlerinde öneri ve görüşlerine ihtiyaç duydum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Toplamak istediğim kasa:
Ekran kartında kararsızım. RX 9070 XT veya RTX 5070 Ti olacak. Ancak büyük performans farkı yoksa, bütçeden dolayı daha yüksek rakamlara da çıkamayacağımdan RX 9070 XT yapacağım gibi.

Sizce RX 9070 XT özelinde, hangi marka modeli almam gerekiyor?

Bir de güncel, sistemi yeterince besleyecek ve hatta uzun yıllar yetecek tam modüler PSU önerisi ricam var. Özellikle PSU seçimi biraz kafamı karıştıran bir alan.

Ekran kartlarının soket tiplerinin farklı olabildiği gibi şeyler okumuştum. Bundan dolayı PSU seçiminde hata yapmaktan korkuyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de güncel, sistemi yeterince besleyecek ve hatta uzun yıllar yetecek tam modüler PSU önerisi ricam var. Özellikle PSU seçimi biraz kafamı karıştıran bir alan.

Ekran kartında kararsızım. RX 9070 XT veya RTX 5070 Ti olacak. Ancak büyük performans farkı yoksa, bütçeden dolayı daha yüksek rakamlara da çıkamayacağımdan RX 9070 XT yapacağım gibi.
Amaç sadece oyun ise 9070xt çok faha mantıklı olur. Performans olarak aynı diyebiliriz. Bazı oyublarda 5070ti bazılarında 9070xt. Model olarak şu an 32500'e şu an bu f/p:

Ek olarak anakart seçiminiz çok yüksek ve 9800x3d için gereksiz. Port sayısı fazla olsun istiyorsanız buna bakabilirsiniz:

Tavsiyeniz için teşekkürler. Anakart konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak çok incelemelerini seyrettim, hoşuma gitti. Fazla port, bağlantı seçenekleri, kalitesi vs. Açıkçası, kasada her üründe üst modellerde kalmaya çalışıyorum mümkünce. Elimde m2 ssdler de var. Sadece ekran kartı, bu sistemde 1-2 yıl içinde daha üst seviyelere değiştireceğim bir seçenek olacak.

Merhaba, herkese iyi günler.

Kendime bir kasa toplayacağım ve uzun yıllardır yapmadığım için sizlerin de öneri ve görüşlerine ihtiyaç duydum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Toplamak istediğim kasa:

Sizce RX 9070 XT özelinde, hangi marka modeli almam gerekiyor?

Ekran kartlarının soket tiplerinin farklı olabildiği gibi şeyler okumuştum. Bundan dolayı PSU seçiminde hata yapmaktan korkuyorum.

Şimdiden teşekkürler.

RTX 5070 tavsiye ederim AMD'nin hala driver sorunları devam etmekte.