- Makaleler
- 1
Selam, sistemin son parçası yarın geliyor. Alınan parçalar aşağıdaki gibi oldu.
Fiziksel kurulumda dikkat etmem gereken, kurulumu tamamladıktan sonra ilk çalışmada yapmam gerekenler nelerdir? Aklımdaki temel sorular:
- Ryzen 9 9950X
- Zotac RTX 5080 Solid Core OC
- MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi
- Lexar Ares 32 GB (16x2) 6400 MHz CL30
- Arctic Liquid Freezer III Pro 360
- Lexar NM1090 Pro 1 TB
- Montech Air 903 Max
- Enermax Revolution III 1000W 80+ Gold
1. Windows 10/11 hangisini kurmalıyım?
2. Windows kurulumu öncesi ilk başlangıçta BIOS ayarlarında yapmam gereken bir ayar var mı? RAM ayarları ne zaman yapılmalı?
3. Zotac'ın kendi uygulaması yerine sadece MSI Afterburner mı kurayım?
Süreçte çok yardımcı oldunuz, son bir yardımınız olursa beraber tamamlayalım @Yakuza @Ayhan Dönmez @X99 @LH44 @RapidLemming955
Windows 11 kurman daha iyi olur, LTSC ya da modifiye sistemler olabilir. Çok takıntılı değilsen düz Win11 Pro ya da Home SL kurup Winutil aracı ile Debloat edersin, yeterli gelir. BIOS'ta bir işlem yapmana gerek yok, sadece Integrated Graphics kapalı kalsın. Bununla bir işin yok, iGPU açık unutursan Windows Update direkt olarak 2 yıl önceki sürücüyü kuruyor. Gereksiz 2 adet servis vs. ekleniyor, NVIDIA ile çakışıyor. APU Driver silinmeli sistemden, öyle bir durumda DDU ile güvenlide halletmen lazım. @Xoulth En son işlem RAM'ler stabil edilir ama kurduğun işletim sistemi Corrupt'lanabilir, çöp olabilir. RAM'de böyle bir ihtimal var, en son tekrardan temiz kurulum gerekebilir. Onarım komutları ya da onarım diskinden ben çok hazzetmiyorum.
Anakart yazılımlarından şiddetle kaçın, OpenRGB ve Fan Control kullanabilirsin. @Grey ayarları iletsin.